Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Τα λαϊκά στρώματα στην μιζέρια, οι καπιταλιστές θησαυρίζουν - 352% αυξήθηκαν τα κέρδη του Ομίλου Μυτιληναίου μέσα σε ένα χρόνο

Χτες κάναμε λόγο για τις αποικιοκρατικές συμβάσεις της κυβέρνησης με ξένες πολυεθνικές, οι οποίες φέρνουν υπέρογκα κέρδη σε πλουτοκράτες, αναφέροντας το παράδειγμα της πολυεθνικής Fraport και την εκμετάλλευση που έχει αναλάβει σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Όχι όπως ότι και οι ντόπια οικονομική ελίτ, πάει πίσω. Την εποχή που πλατιά λαϊκά στρώματα βιώνουν στην απόλυτη φτώχια και μιζέρια, μια χούφτα καπιταλιστές βλέπουν τα κέρδη των επιχειρήσεων τους να απογειώνονται σε αστρονομικά μεγέθη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ομιλος επιχειρήσεων του Μυτιληναίου.

Όπως διαβάζουμε σήμερα σε οικονομική ιστοσελίδα «Άλμα 352% σημείωσαν το 2017 τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Μυτιληναίος και ανήλθαν σε €154,6 εκατ. από€34,2 εκατ. το 2016».

Το αντιλαμβάνεσθε; Μέσα σε μόλις ένα χρόνο ο καπιταλιστής αυτός είδε τα κέρδη του να αυξάνονται κατά 352% (!!!).

Εύκολα, λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς γιατί πανηγυρίζει ο ΣΕΒ και δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει. Ούτε στα τρελά τους όνειρα πιθανόν οι ντόπιοι καπιταλιστές να μην φανταζόταν ότι θα διέθεταν ένα τόσο "αποδοτικό" υπηρετικό κυβερνητικό προσωπικό και μάλιστα να παρουσιάζεται και με "αριστερό" πρόσημο.


https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/352.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου