Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

(Εξαιρετικό)! Λαμία: έπιασαν 16 «τρομοκράτες» σε 4 πλατείες!



Παρ’ όλο που παρίσταναν τους αθώους και ανήξερους αδέσποτους…
Οι θαμώνες 4 πλατειών της Λαμίας θα μπορούν στο εξής να περνούν ήσυχα την ώρα τους, χωρίς τον φόβο των «τρομοκρατών», χάρη σε μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση της Αστυνομίας.
Αλλά ας αφήσουμε να μας τα πει η ΠΦΠΟ (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία):

«Πρωτόγνωρες σκηνές έζησαν το βράδυ ενός Σαββάτου οι πολυπληθείς επισκέπτες των πλατειών της Λαμίας, όταν είδαν 3 περιπολικά της Αστυνομίας με πολυάριθμο πλήρωμα να τις περικυκλώνουν τη μία μετά την άλλη δημιουργώντας έντονη ανησυχία, προβληματισμό και αναστάτωση στους πάντες. Οχι, δεν επρόκειτο για μια επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ή για μια προσπάθεια σύλληψης επικίνδυνων κακοποιών.
Ο λόγος της πρωτοφανούς αυτής κινητοποίησης της Αστυνομίας ήταν η σύλληψη 16 αδέσποτων που διαβίωναν ήρεμα, διασκορπισμένα στις 4 πλατείες, μετά από εισαγγελική παραγγελία της εισαγγελέως Υπηρεσίας.
Σκηνές Far West εκτυλίχτηκαν με τον “μπόγια”-εκπαιδευτή ζώων, που προς τιμήν του εξέφρασε υπεύθυνα τις αντιρρήσεις και τις ανησυχίες του για την επικινδυνότητα της αποστολής, αλλά απειλήθηκε με Αυτόφωρο σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του, να προσπαθεί με τα απαγορευμένα φυσοκάλαμα να πιάσει τα τρομοκρατημένα αδέσποτα που αντιστέκονταν στη βία εναντίον τους.
Η επιχείρηση-σκούπα κατά των “τρομοκρατών” ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και ολοκληρώθηκε στις 6 η ώρα το πρωί, συνεχίστηκε δε ακόμη και όταν έπιασε καταρρακτώδης βροχή μέχρι να πιαστούν όλοι οι “σεσημασμένοι κακοποιοί”!..
Εγινε εν αγνοία της Δημοτικής Αρχής, η οποία το πληροφορήθηκε ενώ είχε ξεκινήσει η επίθεση κατά των άμοιρων ζώων, ενώ πλήρη άγνοια είχε και η αρμόδια εκ του νόμου πενταμελής επιτροπή του δήμου.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λαμίας και η Ομοσπονδία ενημερώθηκαν αμέσως, οι εθελοντές και τα μέλη του συλλόγου μας έσπευσαν στο σημείο και αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κατήγγειλαν τις τριτοκοσμικές αυτές μεθοδεύσεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας.
Στα εύλογα ερωτήματά μας για το τι συνέβη και διατάχθηκε αυτή η απαράδεκτη για σύγχρονη χώρα επιδρομή κατά των ζώων, η απάντηση είναι ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα που να δικαιολογεί την ενέργεια αυτή, αφού ούτε στον δήμο, ούτε στην Αστυνομία, ούτε στις φιλοζωικές οργανώσεις είχε καταγγελθεί κάποιο περιστατικό επίθεσης των συγκεκριμένων ζώων.
Η άποψη που έφτασε στα αυτιά μας ήταν ότι έγινε για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες!
Από ποιον, αφού ουδέν συνέβη;
Προς τι όλη αυτή η αναίτια βία κατά εμβίων;
Ερώτημα το οποίο θα πρέπει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ελέγξει, αλλά και να πράξει τα δέοντα κατά της εισαγγελικής λειτουργού που διέταξε την άνευ λόγου και χωρίς καμία ενημέρωση του δήμου απομάκρυνση των ζώων με τη βία, αγνοώντας τον κίνδυνο και για τους επισκέπτες της πλατείας αλλά και για τα ίδια τα ζώα.
Για το ιστορικό της υπόθεσης τα ζώα αυτά ήταν στειρωμένα, εμβολιασμένα, σημασμένα από τον Δήμο Λαμίας και είχαν επαναφερθεί, όπως ορίζει η νομοθεσία, στα σημεία όπου ζούσαν απολύτως ειρηνικά.
Και τα 16 ζώα οδηγήθηκαν εν μέσω νυκτός, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγετο, όπως κανιβαλισμός και αλληλοφάγωμα, στο ασφυκτικά γεμάτο κυνοκομείο του δήμου, ενώ ήδη οι συνέπειες γι’ αυτά είναι πολύ σοβαρές.
Αλλά ποιος νοιάζεται γι αυτό; Ζώα είναι, δεν βαριέσαι».
Ενας απ’ τους τρισάθλιους «τρομοκράτες» των πλατειών και πεζόδρομων της Λαμίας παριστάνει τον άκακο και αθώο σκύλο, παραπλανώντας έτσι τον περαστικό κάτοικο της περιοχής, που τον χαϊδεύει ανυποψίαστος για τον φοβερό κίνδυνο που διατρέχει!
Ευτυχώς, όμως! Εχουσιν γνώσιν οι φύλακες…
Πηγή: «Εφημερίδα των Συντακτών» – Παναγιώτης Διαμαντής
Ο Παναγιώτης Διαμαντής θα παίρνει τα γράμματά σας στη διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 8, Αθήνα (στήλη «Εμείς και αυτά»), τα τηλεφωνήματά σας στον αριθμό 211 1045000, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 11.00-13.00 και τα e-mails σας στη διεύθυνση pdiamantis@efsyn.gr

http://www.aftodioikisi.gr/koinonia/lamia-epiasan-16-tromokrates-se-4-platies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου