Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

(Αυτή είναι ηλίθιοι "ακτιβιστές" η μικρή ιδιωτική επιχειρηματικότητα που ποτέ δεν καταγγείλατε)! Τοξική βόμβα στη Φυλή



Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Ένα από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος συντελείται εδώ και χρόνια στη θέση Κιάφα Κουρίλιτ του δήμου Φυλής.



Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα στο zougla.gr το λαθρεμπόριο υγρών και στερεών αποβλήτων απ' ότι φαίνεται ανθεί στη δυτική Αττική λόγω της λειτουργίας πολλών μονάδων στη βιομηχανική περιοχή που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το σημείο που έχει δημιουργηθεί μια τεράστια τοξική λίμνη. 





Ασυνείδητοι μολύνουν το νερό και το έδαφος, με δηλητηριώδη συστατικά, ανενόχλητοι, μια και η περιοχή βρίσκεται αρκετά μακριά από την πόλη ώστε να μπορεί να ελεγχθεί τόσο από το δήμο όσο και από τις αστυνομικές αρχές.

Τόνοι με τοξικά απόβλητα αδειάζονται από βυτιοφόρα με αποτέλεσμα στο σημείο να έχει δημιουργηθεί μια λίμνη μαύρου χρώματος με συμπαγή επιφάνεια. Η οσμή στο χώρο είναι αποπνικτική.





Όπως καταγγέλλει στο zougla.gr ο αντιδήμαρχος του δήμου Φυλής κ. Σπύρος Μπρέμπος, ιδιώτες με βυτιοφόρα, παράνομα ξεφορτώνουν τα τοξικά απόβλητα τους στο δυτικό μέρος του δήμου που βρίσκεται το παλιό και ανενεργό πλέον νταμάρι εξόρυξης χώματος για την παραγωγή τσιμέντου της εταιρείας ΤΙΤΑΝ. 



Ο κ Μπρέμπος ζητά την άμεση επέμβαση των επιθεωρητών περιβάλλοντος αλλά και του Εισαγγελέα ώστε να προστατευθεί με κάθε τρόπο η δημόσια υγεία των κατοίκων αλλά και το φυσικό τοπίο. 

Τα βαρέα μέταλλα που συσσωρεύονται στην τοξική λίμνη διοχετεύονται στον υδροφόρο ορίζοντα απ' όπου υδρεύονται χιλιάδες ανυποψίαστοι πολίτες καθώς και αγρότες που διατηρούν γεωτρήσεις για την ύδρευση των κατοικιών τους αλλά και των περιβολιών τους.





Σημειώνουμε ότι η τοξική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία λίμνη βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον αρχαίο ποταμό Κελάδωνα (Γκούρα).


http://www.zougla.gr/greece/article/limni-me-tonous-toksikon-apovliton-se-dasiki-ektasi-sti-fili

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου