Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Pedro Olalla (συγγραφέας): Στην Ελλάδα υπήρξε «γενοκτονία» - Δεν έχει μέλλον στο ευρώ η χώρα

Συνέντευξη του ισπανού συγγραφέα, που εδώ και 20 χρόνια ζει στην Αθήνα, στην εφημερίδα La Vanguardia.
Ο P. Olalla κάνει λόγο για γενοκτονία στην Ελλάδα αναφερόμενος στους θανάτους που υπήρξαν στη χώρα, σημειώνει τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον μέσα στο ευρώ, διότι δεν έχει την εθνική κυριαρχία για να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική.

Ειδικότερα, ο ισπανός συγγραφέας σημειώνει ότι τα τέσσερα χρόνια μεταξύ του 2010 και του 2014, που γράφτηκε και το βιβλίο του, ο ίδιος υπήρξε όχι μόνο μάρτυρας, αλλά και θύμα του ό,τι συνέβη στην Ελλάδα, κάτι που τον έκανε να γράψει το βιβλίο με έναν τρόπο πιο βιωματικό.

Η κοινωνία υπέστη μια τεράστια φτωχοποίηση, απογοητεύτηκε, αλλά και αγανάκτησε, σημειώνει.
Ερωτηθείς αν η μόνη αξιοπρεπής λύση για την Ελλάδα είναι να εγκαταλείψει το ευρώ, ο P. Olalla σημειώνει ότι «η Ελλάδα δεν έχει μέλλον στο ευρώ και αυτό διότι δεν έχει την εθνική κυριαρχία για να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική».
Προσθέτει δε, ότι μέσα σε αυτούς τους κανόνες, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υποχωρήσει στους όρους των πιστωτών της.
Μάλιστα, όπως αναφέρει, δεν υπάρχει ιστορική εμπειρία χώρας που να έχει εξέλθει από μια κατάσταση χρέους όπως αυτή που υφίσταται η Ελλάδα, χωρίς να έχει τον έλεγχο του νομίσματός της.
Βεβαίως, υπογραμμίζει ότι αυτό δεν αποτελεί πανάκεια και επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη συνέχιση στο ευρώ και ποιοι από μια ρήξη και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του.

Στην κατάσταση στην Ελλάδα και το μέλλον της αναφέρεται σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia» ο ισπανός συγγραφέας Pedro Olalla, ο οποίος εδώ και 20 χρόνια ζει στην Αθήνα και μόλις εξέδωσε ένα βιβλίο για τη χώρα μας, με τίτλο «Η Ελλάδα στον αέρα», με το οποίο διεκδικεί την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας. 


Από bankingnews.gr
  

ΕΠΑΜ ηρ.
http://gregordergrieche.blogspot.gr/2015/05/pedro-olalla.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου