Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

(Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τον πόλεμο των σκουπιδιών κι αυτοί...) ... Βούτσης: Νέο σχέδιο για τους ΧΑΔΑ Πελοποννήσου

Βούτσης: Νέο σχέδιο για τους ΧΑΔΑ Πελοποννήσου
Η επιβολή υψηλών χρηματικών ποινών για παραβίαση του νόμου αποκατάστασης των ΧΑΔΑ και η εύρεση λύσης στο χρόνιο αυτό πρόβλημα των αποβλήτων αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών.
Υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση, συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικότερα το πρόβλημα των ογδόντα δύο (82) Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπενθυμίζουμε ότι παρά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τα υπέρογκα πρόστιμα που για την Πελοπόννησο ανήλθαν σε 4.200.000 ευρώ, μόνο ένας από τους 82 ΧΑΔΑ έχει αποκατασταθεί.
Με συμμετοχή των γενικών γραμματέων του υπουργείου, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του συνόλου σχεδόν των δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι υπέρογκα και οι ημερομηνίες για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ πιέζουν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το θέμα  αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα πολιτικής που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι έτοιμο το Νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο οριοθετεί μία συμβατή στρατηγική με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Βούτσης συμπλήρωσε πως πρέπει να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθούν τα πρόστιμα εναντίον της χώρας τη δεδομένη στιγμή και μάλιστα για ένα ζήτημα που έχει τεράστιο κόστος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα έπρεπε να έχει επιλυθεί χρόνια πριν.
Βάσει της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (2-12-2014) για τους ΧΑΔΑ όλης της χώρας το πρόστιμο ανέρχεται σε 14.520.000 ευρώ, ενώ από τις 2 Ιουνίου θα επιβάλλεται, ανά εξάμηνο, πρόστιμο για μεν τους ενεργούς 80.000 ευρώ και για τους ανενεργούς 40.000 ευρώ, έως ότου, αποδεδειγμένα, αποκατασταθούν.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένουν ογδόντα ένας (81) ΧΑΔΑ από τους οποίους οι είκοσι τρεις (23) ενεργοί και πενήντα οκτώ (58) ανενεργοί και μη αποκατεστημένοι. Το πρόστιμο που θα επιβληθεί, επί πλέον του προαναφερθέντος, είναι 4.160.000 ευρώ αν μέχρι τις 2-6-2015 δεν υπάρξει θεαματική πρόοδος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης και Ευάγγελος Καπετάνιος, εκπρόσωπος του αν. υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύσης Παναγιωτόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης τόνισε ότι η χώρα δεν αντέχει και δεν πρέπει να πληρώνει πρόστιμα λόγω της αδιαφορίας, της ανεπάρκειας, και όποιων άλλων λόγων που διαιώνισαν την απαράδεκτη και ατελέσφορη επί δεκαετίες κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο έτερος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ευάγγελος Καπετάνιος διευκρίνισε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ογδόντα δύο (82) ΧΑΔΑ εδώ και χρόνια δεν έχουν αποκατασταθεί, η πρόοδος που υπήρξε εδώ και ένα χρόνο είναι σχεδόν μηδαμινή, ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων αναμένεται να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος το 2016, διότι τα έργα δεν έχουν ακόμη δημοπρατηθεί. Συμπλήρωσε ότι τα τρέχοντα έργα αποκαταστάσεων των (81) ΧΑΔΑ που είναι ενταγμένα σε κοινοτικά προγράμματα εάν δεν ολοκληρωθούν εντός του έτους θα πρέπει να εκτελεσθούν από εθνικούς πόρους.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη του 2015 θα έχουν αποκατασταθεί όλοι οι ΧΑΔΑ της Περιφέρειάς του.
http://www.enetpress.gr/el/voytsis-neo-sxedio-gia-tous-xada-peloponnisou.html

2 σχόλια:

  1. ΘΕΜΑ: Θα γίνουμε «Ζιμπάμπουε»

    Αυτό που είπε η "κυρία" Μιράντα Ξαφά, δείχνει ως αρχή ένα πράγμα, έχει αντίληψη ΕλιτοΝαζιζοΦασισμού ! Οταν συγκρίνης με απαξιωτικό τρόπο δύο συγκεκριμένα αλλά ανόμοια πράγματα σε π.χ. Κρατικό ή Εθνικό επίπεδο, δείχνεις το κρυφό ΕλιτοΝαζιζοΦασισμόσου ! Και επειδή Αυτή έχει και ..."πολιτικό" παρελθόν, τότε βλέπουμε τι πτυελοδοχεία παίρνανε αποφάσεις για το μέλλον του Ελληνικού Λαού ! Αυτό ΙΣΧΥΕΙ για ΟΛΟΥΣ ! Σε ποίο κομματικό σταύλο θήλαζε Αυτή ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΜΑ: Θα γίνουμε «Ζιμπάμπουε»

    Αυτό που είπε η "κυρία" Μιράντα Ξαφά, δείχνει ως αρχή ένα πράγμα, έχει αντίληψη ΕλιτοΝαζιζοΦασισμού ! Οταν συγκρίνης με απαξιωτικό τρόπο δύο συγκεκριμένα αλλά ανόμοια πράγματα σε π.χ. Κρατικό ή Εθνικό επίπεδο, δείχνεις το κρυφό ΕλιτοΝαζιζοΦασισμόσου ! Και επειδή Αυτή έχει και ..."πολιτικό" παρελθόν, τότε βλέπουμε τι πτυελοδοχεία παίρνανε αποφάσεις για το μέλλον του Ελληνικού Λαού ! Αυτό ΙΣΧΥΕΙ για ΟΛΟΥΣ ! Σε ποίο κομματικό σταύλο θήλαζε Αυτή ;;;


    ΓΙΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ως ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ τα του Βίκτορα Ουγκό !

    1. Υ.Γ. «Ο κόσμος είναι μία διεύρυνση της Ελλάδος και η Ελλάς είναι ο κόσμος σε σμίκρυνση»

    2. Υ.Γ. "Ο Ελληνικός πολιτισμός με την ποίηση και την τέχνη είχε τέτοια δύναμη, ώστε πολλές φορές νικούσε και τον πόλεμο. Οι Σικελοί, λέει ο Πλούταρχος, εξαιτίας του Νικία, ελευθέρωναν τους Έλληνες αιχμαλώτους που τραγουδούσαν στίχους του Ευρυπίδη."

    3. Υ.Γ. "Ο 'Ομηρος είναι η μεγαλοφυΐα που λύνει αυτό το ωραίο πρόβλημα της Τέχνης, το ωραιότερο ίσως απ΄όλα, την αληθινή απεικόνιση της ανθρωπότητας, που κατορθώνεται με την μεγέθυνση του ανθρώπου, δηλαδή με την γενεσιουργία του πραγματικού μέσα στο ιδανικό. Μύθος και Ιστορία υπόθεση και παράδοση, χίμαιρα και επιστήμη, συνθέτουν τον Όμηρο. Δεν έχει βάθος και γελάει. όλα τα βάθη των παλαιών εποχών μετακινούνται, αχτινοβολούν φωτισμένα, στο απλόχερο γλαυκό διάστημα του πνεύματος αυτού..."

    4. Υ.Γ. "Χορτάρι φυτρώνει στα έξη σκαλοπάτια του βήματος που μιλούσε ο Δημοσθένης και ο Κεραμεικός είναι ένα φαράγγι γεμάτο μαρμάρινη σκόνη που ήταν το παλάτι του Κέκρωπος. Ο ναός του Θησέα ανήκει στα χελιδόνια και οι κατσίκες βόσκουν πάνω στην Πνύκα, η Ελληνική Ιδέα όμως είναι ζωντανή, η Ελλάδα είναι Θεά. Το να είσαι ένα ταμείο είναι κάτι που περνάει, το να είσαι όμως σχολή είναι κάτι που διαρκεί."
    (ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΦΥΤΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΡΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ .... της Βίκης Μοσχολιού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ !)

    5. Υ.Γ. "Είναι θαυμαστή η δύναμη του φωτεινού λυτρωμού της Ελλάδας ακόμη και σήμερα που μπροστά στα μάτια μας υπάρχει η Γαλλία. Η Ελλάδα δεν έκανε αποικίες χωρίς να εκπολιτίζει και έτσι αποτελεί παράδειγμα για πολλά νέα κράτη. Δεν αρκεί να αγοράζεις και να πουλάς..."

    και

    6. Υ.Γ. Ο Βίκτωρας Ουγκό είχε τον Ρομαντισμό Ερωτα της Ελλάδος ! Είχε την ΡΟΗ στο Αδιάστατο του Χρόνου για το Ελληνικό Πνεύμα ! Πράγμα που δεν έχουν οι Διαχρονικοί μικροελληναράδες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή