Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

(Εξαιρετικό)! Ο Νεοφιλελεύθερος δωρεάν (;) έμετος… Athens Voice

Οι φιλελεδες – δια στοματος Χειμωνα αυτη τη φορα- συνεχιζουν στην ιδια ακροδεξια ροτα: Η (μη διαφωτιζμενη, ανορθολογικη) κοινωνια ταυτιζεται με τον οχλο που ζει σε μια κατασταση ψευδους συνειδησης στην οποια δε γνωριζει ουτε ποιο ειναι το καλο του, ουτε πως να διαχειριστει το καθε ατομο την ελευθερια του.

Το μονο θετικο ειναι οτι μεσα απο αυτη τη θλιβερη κατασταση οχλοκρατιας διανοιγεται ενας οριζοντας αυτοκαταστροφης της ιδιας της κοινωνιας-οχλου μεσω των επιλογων της (μερκελ τραβα πριζα κλπ).

Ετσι, προσμενει ο μεταρρυθμιστικος λογος την επιστροφη στο αγιο εκουιλιμπριουμ της φιλελε κανονικοτητας οπου μια πεφωτισμενη ελιτ ακροκεντρώων χειμωναδων αλλα και τεχνοκρατών στουρναραιων, παπαδημων και κλιμακιων υπερεθνικων οργανισμων θα μας υποδεικνυει τι να κανουμε, αντικαθιστωντας τη δημοκρατια -την οποια δεν εχουμε την ωριμοτητα να διαχειριστουμε- με ο,τι ειναι αναγκαιο ετσι ωστε να γινουμε καλα.

Στο πλαισιο αυτης της προσπαθειας, ειναι απαραίτητο να πιστεψουμε οτι ειμαστε και ψυχικα ασθενεις βεβαια, γι’αυτο καθε φορα υπαρχουν και συνοδευτικα κειμενα εθνικης ψυχιατρικοποιησης που διανθιζουν αυτη την κεντρικη ιδεα εθνικης ανεπαρκειας.


(ΠΗΓΗ: http://olympia.gr/)


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/05/athens-voice.html#ixzz3agzkPx8W

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου