Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

«Δεν προδίδουμε όσους πίστεψαν στην ελεύθερη ΕΡΤ»

Στέλιος Νικητόπουλος
Δημοσιογράφος ΕΡΤ3
Όταν ο πρωθυπουργός στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε: «η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί για να βρουν κάποιοι τη δουλειά τους, αλλά προκειμένου ο ελληνικός λαός να έχει το αγαθό της δημόσιας τηλεόρασης και της έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης», έλεγε ουσιαστικά αυτό που λέμε εμείς στην ελεύθερη ΕΡΤ, ότι δηλαδή δεν παλέψαμε για τη «δουλίτσα» μας, δεν αγωνιστήκαμε μόνο για το εργασιακό, αλλά ο αγώνας μας ήταν αγώνας για την ελευθερία, για τη δημοκρατία, για να έχει φωνή η κοινωνία, για να έχει φωνή ο αδύναμος και ο αποκλεισμένος.
Αυτό όμως που είπε ο πρωθυπουργός δεν φάνηκε στο νόμο, με τον οποίο δίνονται απόλυτες εξουσίες στον διευθύνοντα σύμβουλο, δεν φάνηκε ούτε στην επιλογή του προσώπου, του Λάμπη Ταγματάρχη, που υπηρέτησε στο παρελθόν τις μνημονιακές πολιτικές και τα σχέδια συρρίκνωσης της ΕΡΤ. Η αυτοδιαχείριση, που κράτησε ζωντανή την ΕΡΤ επί δύο χρόνια, δεν υπάρχει πουθενά στο νόμο.
Στην ελεύθερη-αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ/ΕΡΤ3 η συνέλευση έχει κυρίαρχο ρόλο ενώ εφαρμόσαμε στην πράξη τις προτάσεις μας για την ΕΡΤ που θέλουμε, εκλέγοντας συντονιστές ανά τμήμα, ανακλητούς, που έχουν αναδειχθεί από τη δουλειά τους, με σκοπό να υπηρετούν το σύνολο, χωρίς αυτή η ιδιότητα να έχει καμία σχέση με ιεραρχικό μοντέλο.
Στη νέα ΕΡΤ θα αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τις κατακτήσεις μας. Οι ελεύθερες φωνές της ελεύθερης ΕΡΤ θα
συνεχίσουν να μιλούν ελεύθερα και στη νέα ΕΡΤ. Αυτό θα είναι ένα τεστ για την κυβέρνηση και τη νέα διοίκηση, τεστ αντοχής στην ελευθερία. Θα τους τεστάρουμε συνέχεια.
Η κοινωνία έχει ανάγκη από έναν ελεύθερο, δημόσιο, ραδιοτηλεοπτικό φορέα την ώρα που οι καναλάρχες συνεχίζουν να εξαπολύουν επιχειρήσεις διασποράς φόβου μέσα από τα κανάλια τους και να προστατεύουν τα συμφέροντά τους σε βάρος των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου.
Η ενημέρωση είναι κοινωνικό αγαθό και ο κόσμος είδε την ελεύθερη ΕΡΤ ως το αντίθετο της ιεράς συμμαχίας των καναλαρχών στους οποίους χάρισε ουσιαστικά η προηγούμενη κυβέρνηση τις δημόσιες συχνότητες.
Εμείς πήραμε έναν δρόμο χωρίς γυρισμό, είμαστε από την κοινωνία και εκπέμπουμε για την κοινωνία. Δεν προδίδουμε όσους πίστεψαν στην ελεύθερη ΕΡΤ. Είναι μία στάση ζωής.
- See more at: http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/05/blog-post_172.html#sthash.iM01YJ65.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου