Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Αθωώθηκε η Πόπη Σουφλή, που... επέμεινε στην ανάδειξη του σκανδάλου του κωπηλατοδρομίου

Αθωώθηκε η Πόπη Σουφλή, που... επέμεινε στην ανάδειξη του σκανδάλου του κωπηλατοδρομίου

Αθωώθηκε πανηγυρικά η δημοσιογράφος Πόπη Σουφλή, που ήταν κατηγορούμενη επειδή... τόλμησε να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά προς τον αρμόδιο ανακριτή που χειριζόταν την υπόθεση του σκανδάλου-μαμούθ του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, που λιμνάζει ακόμα, δέκα χρόνια σχεδόν μετά, στα συρτάρια του. Η κατηγορία ήταν «ψευδής καταμήνυση». 

Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε το προφανές, δηλαδή ότι η δημοσιογράφος δεν είχε δόλο όταν υπέβαλλε τη μηνυτήρια αναφορά αλλά είχε μοναδικό σκοπό να εκφράσει την αγωνία της (αλλά και να ασκήσει με τον τρόπο αυτό την εύλογη δημοσιογραφική πίεση, απέναντι στον θεσμό που κωλυσιεργεί για άγνωστους λόγους) για τη σκανδαλώδη καθυστέρηση της έρευνας, η οποία, σημειωτέον, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και οι επιτήδειοι συνεχίζουν τα κατέχουν τα 8,5 εκατομμύριο που τους κατέβαλλε το δημόσιο από το 2004 για... απαλλοτρίωση μιας περιουσίας, της οποίας η κυριότητα αμφισβητείται.

Η Πόπη Σουφλή, δικαιωμένη και ανακουφισμένη που η ελληνική δικαιοσύνη σε αυτή την περίπτωση συνήγαγε το προφανές, δήλωσε στο zougla.gr ότι αναμένει πλέον να δει και την υπόθεση του κωπηλατοδρομίου να παίρνει το δρόμο των δικαστικών αιθουσών... 

Διαβάστε το χρονικό της δίωξης:



Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» και όλες τις λεπτομέρειες του σκανδάλου:
http://www.zougla.gr/greece/article/a8o8ike-i-popi-soufli-pou-epemine-stin-anadiksi-tou-skandalou-tou-kopilatodromiou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου