Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Απογοητευμένοι οι πολίτες από την κυβερνητική πολιτική σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Βίντεο)

Απογοητευμένη παρουσιάζεται η λεγόμενη γνώμη για τις επιδώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αν δεχθούμε τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που έκανε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο διάστημα 15 – 17 Απρίλη  για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάι.

Οι ερωτώμενοι πολίτες  βαθμολογούν κάτω απ’ την βάση την κυβέρνηση για την πολιτική, που εφαρμόζει σε μια σειρά βασικούς τομείς. Στην οικονομία στην Παιδεία, στην Υγεία κ.α.
Οριακά πάνω από την βάση είναι μόνο στις επιδόσεις της για την εξωτερική πολιτική.


Ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας το γεγονός ότι οι πλειοψηφία των πολιτών που ρωτήθηκαν θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις κάτι που έρχεται προφανώς σε αντίθεση με την απαισιοδοξία των ερωτωμένων που στην πλειοψηφία τους εκτιμούν ότι θα χειροτερέψει η οικονομική τους κατάσταση. 

Ραγδαία πτώση παρουσιάζει και η αποδοχή των πολιτών στην ακολουθούμενη πολιτική της διαπραγμάτευσης, ενώ ο Τσίπρας αν και εξακολουθεί να παραμένει το δυνατό δημοσκοπικά πάντα, χαρτί της κυβέρνησης η δημοφιλία του παρουσιάζει πτώση.

Απογοητευτικά είναι τα ευρήματα και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, με την Ν.Δ να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιρροής.




http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_590.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου