Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

(Ντροπή σε όλους)! Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου μεταλλευμάτων στις Σκουριές με τη βούλα του ΣτΕΤο Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αρθμ. 1449/2015 απόφασή του έκρινε ότι με μη νόμιμη αιτιολογία απορρίφθηκε από την Διεύθυνση  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας το αίτημα της επίμαχης εταιρείας  για  «την έγκριση  παρέκκλισης»  κατασκευής εργοστασίου εμπλουτισμού μεταλλευμάτων στις Σκουριές.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι για την ανέγερση βιομηχανικών μονάδων και άλλων υποστηρικτικών της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης εγκαταστάσεων, που χωροθετούνται μέσα στην μεταλλευτική παραχώρηση (όπως είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση η μονάδα εμπλουτισμού των μεταλλευμάτων) δεν ισχύουν οι διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού  ούτε και το Προεδρικό Διάταγμα του 1985 περί ελάχιστου προσώπου  γηπέδου επί κοινοχρήστου δρόμου, αλλά αποκλειστικά η σχετική διάταξη του Μεταλλευτικού Κώδικα (άρθρο 161 παράγραφος 2).
Η διάταξη  αυτή του Μεταλλευτικού Κώδικα αναφέρει ότι για την ανέγερση εργοστασίων που εξυπηρετούν την εκμετάλλευση  και την επεξεργασία μεταλλευμάτων, μέσα στον μεταλλευτικό χώρο, απαιτείται άδεια  της πολεοδομικής αρχής, η οποία όμως χορηγείται «κατά παρέκκλιση των διατάξεων  της κείμενης πολεοδομικής νομοθεσίας».
Πάντως, διευκρινίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι η νομοθεσία ορίζει  ότι οι άδεις αυτές δύνανται να χορηγούνται κατά παρέκκλιση των πολεοδομικών διατάξεων, ωστόσο «η διατύπωση αυτή δεν έχει την έννοια ότι καθιερώνει διακριτική ευχέρεια της πολεοδομικής αρχής να χορηγεί ή όχι την παρέκκλιση, αλλά εισάγει δέσμια αρμοδιότητα αυτής να εγκρίνει την παρέκκλιση.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο Ε΄  Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και ζητούσε να ακυρωθεί η από 9.7.2013 απόφαση της  Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας (της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης), με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της επίμαχης εταιρείας σχετικά με «την έγκριση  παρέκκλισης»  κατασκευής  κτιριακών εγκαταστάσεων της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές Χαλκιδικής. 
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/perivallon/ksekinoun-oi-ergasies-kataskeyhs-toy-ergostasioy-metalleymatwn-stis-skoyries-me-th-voula-toy-ste.3436607.html


1 σχόλιο:

 1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!

  Δώσται ΑΥΤΑ τα Σχόλια που βρήκαμε στον Ιστιότοπο, στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

  Και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΑΙ, να τα .... ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ με την ημερομηνιακή ιεραρχεία τους !!!

  Και ΟΤΑΝ αποφασίσουν ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ, παρακαλούμαι να έχουν στην σκέψη τους μιά Πραγματική Πολιτική Επιστημονική Ολοκληρωμένη Στρατηγική !!! ΟΧΙ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΑ !!!

  ΕΧΟΥΜΑΙ, ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ !!!!

  ΠΡΩΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ !!! ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

  ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΑΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΣ (λεγώμενες) ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ !!!

  ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΗΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ... ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ !!!

  ΚΥΡΙΟΙ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ !!! ΕΧΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ !!!

  ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !!!
  ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!!
  ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΡΕΤΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ (= στο μηδέν/0, στην ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΖΩΗΣ) !!

  ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ του ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ (μόνο ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΥΜΑΙ) !!!!!

  ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ .....

  Anonymous26 Φεβρουαρίου 2015 - 9:40 μ.μ.
  Οι Περισσότεροι Συμπολίτες Mας Δεν Γνωρίζουν Oτι Aν Kαι Πέρασε Eνας Mήνας Aπό Tην Eκλογική NIKH του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:

  1. Πρώτον: H Παράδοση της Eθνικής Mας Kυριαρχίας στους ξένους.

  2. Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας και

  3. Τρίτον: H Aπαγόρευση Aσκησης Eθνικής Oικονομικής και Eξωτερικής Πολιτικής.

  Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας.

  Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

  Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους.

  Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.

  Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο TOΛMΩN NIKA».


  Y.Γ. AYTA EINAI EΛΛHNIKA - AΠΛA, KAΘAPA, KATANOHTA KAI EΛΛHNIKA !!!

  ..............................................................................................................

  Anonymous8 Φεβρουαρίου 2015 - 5:37 μ.μ.
  Φίλοι μου καλοί ! Το Πρόγραμμα της "Θεσσαλονίκης" ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ σε "ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ" 9 (εννέα) ΜΗΝΩΝ (βλ. Υ.Γ.) ! Είπων και Ελάλησων !

  Υ.Γ. ΔΙΟΤΙ 9 μήνες χρειάζεται για να "ΒΓΕΙ" η ΖΩΗ στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της .. ΖΩΗΣ ! (Στα "Ζώα" είναι άλλος ... Χρόνος. Είμασταν και Είμασται ... Ζώα ;;)


  .................................


  Υ.Γ. Και όποιος φοβάται τον Γιάννη Β., ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙ ΕΜΑΣ !!! Σχηματικά ;;; ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΙΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΓΥΦΤΟΙ" ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΒΑΤΟΜΕΝΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΝΤΕΦΙ !!!!! Διότι ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΜΑΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ !!! ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΚΟΙ ΜΕ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΕΣ !!!! ΟΙ ΣΤΑΥΛΟΙ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ...... ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!

  Απλά είναι !
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: STOP-STOP-STOP ΣΤΗΝ El Dorado Gold - STOP-STOP-STOP !!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή