Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απουσίες της ηγετικής ομάδας, επεισόδια και διακοπή για τις 7 Μαΐου


Με την εκφώνηση του καταλόγου των κατηγορουμένων και των μαρτύρων κατηγορίας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η πρώτη ακροαματική συνεδρίαση της δίκης για την "εγκληματική οργάνωση" της Χρυσής Αυγής.
Το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά στις 7 Μαΐου, αφού υπήρξε κατηγορούμενος για τον οποίο διορίστηκε σήμερα συνήγορος υπεράσπισης με τον τελευταίο να χρειάζεται να λάβει το έγγραφο διορισμού του για να νομιμοποιηθεί.


Έτσι για την επόμενη συνεδρίαση αφέθηκε το ζήτημα της παράσταση πολιτική αγωγής, αλλά και το θέμα της ακαταλληλότητας της δικαστικής αίθουσας, παρά τις εκκλήσεις τόσο πληρεξουσίων δικηγόρων όσο και των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ που βρίσκονταν στο χώρο. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού έκανε έκκληση για τη μεταφορά της δίκης από την πόλη του σε άλλη περιοχή.


Δείτε το βίντεο με την προσέλευση της μητέρας του Παύλου Φύσσα στα δικαστήρια:




Συνολικά 44 κατηγορούμενοι κάθισαν σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώ οι υπόλοιποι 25 απουσίαζαν. Από αυτούς οι 24 εκπροσωπούνταν από συνηγόρους υπεράσπισης, ενώ ένας φέρεται να έχει αποβιώσει.


Σχεδόν σύσσωμη η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο. Μοναδικές εξαιρέσεις ο νυν βουλευτής Αρτ. Ματθαιόπουλος και ο Στ. Μπούκουρας, οι οποίοι έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα ήδη από το στάδιο της ανάκρισης και ο πρώην βουλευτής Πολύβιος Ζησιμόπουλος.
Αίσθηση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι υπήρξε κατηγορούμενος, που σχετίζεται με επίθεση σε βάρος μεταναστών στην Ιεράπετρα, ο οποίος φωτογράφιζε δημοσιογράφους εντός της αίθουσας.


Δείτε βίντεο με τους διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο:






Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δεν υπήρξε καθόλου ένταση. Μόνο όταν δικηγόρος σηκώθηκε ζητώντας ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να ενημερωθεί για επίθεση που δέχθηκε τουλάχιστον ένας μάρτυρας από το περιβάλλον του Π. Φύσσα. Ο τελευταίος κατέληξε στην Ασφάλεια Πειραιά για να καταθέσει για το επεισόδιο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η σύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ όπου βρίσκονται οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες. Με αλλοιωμένες φωνές έδωσαν το παρόν, έτσι ώστε να παραμείνει όσο είναι δυνατόν μυστική η πραγματική τους ταυτότητα.


(Πηγή φωτογραφιών: Sooc.gr)
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/dikh-xryshs-ayghs-apoysies-ths-hgetikhs-omadas-epeisodia-kai-diakoph-gia-tis-7-maioy.3422078.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου