Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Άνω κάτω το ΙΚΑ Παγκρατίου : Επεισόδιο με αγανακτισμένο πολίτη



Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στο ΙΚΑ Παγκρατίου σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, όταν ασφαλισμένος προκάλεσε πλήθος ζημιών, αντιδρώντας βίαια στους εργαζόμενους του υποκαταστήματος. Αιτία το γεγονός ότι του ζητήθηκαν κάποια δικαιολογητικά για να προσκομίσει για την υπόθεσή του.

Ο ίδιος ζήτησε αρχικά να δει το διευθυντή του υποκαταστήματος και το αποτέλεσμα ήταν να μην ικανοποιηθεί από τις εξηγήσεις που του δόθηκαν, να γίνει έξαλλος και να προχωρήσει σε εκτεταμένες φθορές στον 4ο όροφο του κτιρίου, διαλύοντας συρτάρια με αρχεία, ενώ κινδύνευσε και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο ΙΚΑ, γίνεται λόγος για «ένα γεγονός το οποίο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, το ότι οι συναλλασσόμενοι με το ΙΚΑ πολίτες, δεν εξυπηρετούνται όπως θα άρμοζε σε ένα Δημόσιο Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κράτους».
Οι συνδικαλιστές του Ιδρύματος τονίζουν όμως ότι τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών έχουν επιδεινωθεί από το γεγονός ότι μέσα στην τελευταία πενταετία παραμένουν να υπηρετούν, ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους.
 
Γίνεται επίσης λόγος για «απροσπέλαστα εμπόδια εν έτη 2015, όπως είναι η γραφειοκρατία, η δαιδαλώδης ασφαλιστική νομοθεσία αλλά και η έλλειψη Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων στα Ασφαλιστικά Ταμεία». Επίσης, οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΙΚΑ για «προκλητική αδράνεια όταν δεν παίρνει καν εγγράφως θέση που να καταδικάζει (έστω με δελτία τύπου) αυτά τα περιστατικά, αλλά και δεν προτίθεται να προσφέρει νομική στήριξη στους υπαλλήλους οι οποίοι λειτουργούν σαν κυματοθραύστης των δικών της δυσλειτουργιών και παραλείψεων».

Πηγή: dikaiologitika.gr
http://news247.gr/eidiseis/anw-katw-to-ika-pagkratioy-epeisodio-me-aganaktismeno-polith.3437880.html

1 σχόλιο: