Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΜΕ

(Τετ. 28/5/14 - 10:27)
ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ
Από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στάση εργασίας όλων τωνδημοσιογράφων σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, ιδιωτικά και δημόσια της Αττικής.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 5ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. όλων των δημοσιογράφων σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, ιδιωτικά και δημόσια της Αττικής (εφημερίδες, ιδιωτική και δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ και ενημερωτικές ιστοσελίδες).
Αιτία της στάσης εργασίας είναι η Γενική Συνέλευση της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα (Τετάρτη),στις 11:00 στο ξενοδοχείο Τιτάνια.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ
Δίωρη συμβολική κατάληψη στο 102ο Δημοτικό Σχολείο στο Γκύζη πραγματοποίησαν το πρωί γονείς και μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο συγχωνεύσεων σχολείων που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας.
Όπως σημειώνουν οι γονείς, η συγχώνευση του 102ου Δημοτικού με το 121ο Δημοτικό θα σημάνει υποβάθμιση των συγκεκριμένων σχολείων, καθώς μειώνονται οι πόροι που θα διατεθούν στα σχολεία, μείωση των θέσεων δασκάλων ανά τάξη και αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. Γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το σχέδιο συγχωνεύσεων σχολείων που έχει εκπονήσει το υπουργείο Παιδείας.
Το σχέδιο για τις συγχωνεύσεις των σχολείων δημοσιοποιήθηκε στις 15 Μαΐου και τις επόμενες ημέρες άρχισαν οι πρώτες διαμαρτυρίες. Ωστόσο, μεσολάβησαν οι δύο εκλογικές Κυριακές (τα σχολεία έκλεισαν για δύο τετραήμερα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά τμήματα) κι έτσι τώρα πλέον έχουν αρχίσει να πυκνώνουν οι κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου.
ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ
Δείτε στο παρακάτω έγγραφο και το αντίστοιχο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε σήμερα την οριστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις, ιδρύσεις και υποβιβασμούς  δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.
Στην απόφαση περιλαμβάνονται, όλα τα δηματικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία τα οποία καταργούνται, συγχωνεύονται, ιδρύονται και υποβιβάζονται. 
Τετάρτη 28 Μαίου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16472:dhmosia-idiwtika-mme&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου