Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

(Να ποιόν ψήφισε το Περιστέρι)! Δικαστικός αντιπρόσωπος μηνύει Δήμαρχο


Δικαστικός αντιπρόσωπος μηνύει Δήμαρχο

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο δικαστικός αντιπρόσωπος στο υπ’ αριθ. 2579 εκλογικό τμήμα Περιστερίου και δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. 

Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρει στην αναφορά ότι όταν ολοκληρώθηκαν οι εκλογές και μετέβη μαζί με τα άλλα μέλη της εφορευτικής επιτροπής στο Πρωτοδικείο προκειμένου να παραδώσει τους σάκους με τα ψηφοδέλτια διαπίστωσε ότι έλειπε το βιβλίο διαλογής ψήφων για τις ευρωεκλογές.
  
«Ύστερα από τηλεφώνημα στο δημαρχείο Περιστερίου απάντησε ο security και μας είπε πως το βιβλίο χθες το βράδυ το έφερε ένας υπάλληλος του Δήμου και βρίσκεται στο Δημαρχείο. Καλέσαμε τον Αντιδήμαρχο Περιστερίου για να δώσει εντολή ή να βρει κάποιον υπάλληλο του Δήμου να μας παραδώσει το βιβλίο των ευρωεκλογών γιατί χωρίς αυτό δεν μπορούμε να παραδώσουμε τους σάκους. Μας είπε ότι το βιβλίο το είχε βρει κάποιος υπάλληλος του Δήμου και πως είναι στο γραφείο Διοικητικού. Σε ερώτηση που του κάναμε για ποιον λόγο δεν μας ενημέρωσαν οι κοπέλες από το γραφείο διοικητικού και κρατούσαν όλη τη μέρα το βιβλίο παρανόμως μας απάντησε “Τι περιμένεις, δημόσιοι υπάλληλοι είναι”».

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρόπουλος επικοινώνησε με τον κ. Παχατουρίδη ο οποίος όμως, όπως καταγγέλλει, του απάντησε ότι δεν γνωρίζει την προϊσταμένη του Γραφείου Διοικητικού και έτσι δεν μπορεί να τον εξυπηρετήσει.

«Λόγω του άγχους που είχαμε μεταβήκαμε στο Δημαρχείο, χτυπήσαμε την πόρτα και μας άνοιξε ο υπάλληλος ασφαλείας. Μας είπε ότι είδε το βιβλίο. Του μεταφέραμε πως είχαμε μιλήσει με τον Δήμαρχο και εκείνος μας είπε πως αν τον ειδοποιούσε κάποιος και του έδινε την άδεια θα μπορούσε να μας το φέρει. Εν συνεχεία κάτσαμε σε ένα κατάστημα το οποίο βρίσκεται πίσω από την είσοδο του Δημαρχείου. Κάποια στιγμή επειδή είχα παρκάρει το Ι.Χ. μου στην είσοδο του πάρκινγκ του Δημαρχιακού κτηρίου καθώς ο security μας είχε πληροφορήσει ότι δεν βρίσκεται κανείς στο Δημαρχείο, ακούσαμε κόρνες από αυτοκίνητο που ήθελε να βγει από το υπόγειο πάρκινγκ. Μόλις μετέβη εκεί συνάντησα το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο και τους ρώτησα καλά εμείς περιμένουμε τηλέφωνό σας για να ηρεμήσουμε και να μας παραδώσετε το βιβλίο και εσείς ήσασταν μέσα στο Δημαρχείο και μας αφήνετε να περιμένουμε;».

Όταν τελικά ο δικηγόρος ρώτησε τον Δήμαρχο για ποιο λόγο τελικά δεν του δίνει το βιβλίο διαλογής ψήφων, εκείνος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά, απάντησε «Επειδή μου μιλάς έτσι νεαρέ δικηγόρε δεν θα στο δώσω το βιβλίο ούτε αύριο».

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Θεοδωρόπουλο, ο οποίος ανέφερε «Καταθέσαμε την μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρωτοδικών Αθηνών στην προϊσταμένη κυρία Φάκου η οποία παρέπεμψε την υπόθεση σε εισαγγελέα ποινικής διώξεως ο οποίος θα ενεργήσει προκαταρτική εξέταση για να διαπιστώσει για ποιο λόγο ο δήμαρχος και οι υπάλληλοι του Δήμου κρατούσαν επί μιάμιση ημέρα το βιβλίο διαλογής ψήφων των ευρωεκλογών και δεν το παρέδιδαν στον δικαστικό αντιπρόσωπο ο οποίος όφειλε από τον Νόμο να το παραδώσει στο Πρωτοδικείο».

http://www.zougla.gr/greece/article/dikastikos-antiprosopos-mini-dimarxo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου