Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

(Ο απόλυτος φασισμός! Φιμώνουν πολιτικά , συνδικαλιστικά και υπηρεσιακά τους δημόσιους υπάλληλους! Εκεί το πάνε! Ξεσκωμός τώρα)! Συνταγματική η «αυτόματη αργία» στο Δημόσιο για πειθαρχικά παραπτώματα

Συνταγματική είναι η «αυτόματη αργία» για τους δημόσιους υπάλληλους που διαπράττουν πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας που απέρριψε αίτηση εκπαιδευτικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχε τεθεί σε αργία λόγω πολυθεσίας. 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματική και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τη  νέα διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα που προβλέπει ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι που διαπράττουν πειθαρχικό παράπτωμα θα τίθενται αστραπιαία σε αργία, θεραπεύοντας ουσιαστικά τη χρόνια παθογένεια του πειθαρχικού συστήματος των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο υπάλληλος πλέον θα  τίθεται αμέσως σε αργία μόλις ασκηθεί σε βάρος του πειθαρχική δίωξη ή παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο. Το ΣτΕ έκρινε πως το μέτρο επιβάλλεται «για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δεν αποτελεί πράξη απολύσεως από την υπηρεσία».
Απλά, «συνιστά προσωρινό διοικητικό μέτρο, το οποίο συνεπάγεται την για λόγους δημοσίου συμφέροντος διακοπή της ενεργού ασκήσεως των υπηρεσιακών καθηκόντων του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της εκκρεμότητας της πειθαρχικής ή ποινικής υποθέσεως».
Σημειώνουν δε πως οι υπάλληλοι αυτοί λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους και η όλη πειθαρχική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί (σύμφωνα με το νόμο) το πολύ  μέσα σε τέσσερις μήνες.

http://tvxs.gr/news/ellada/syntagmatiki-i-%C2%ABaytomati-argia%C2%BB-sto-dimosio-gia-peitharxika-paraptomata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου