Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

(Oι δοσίλογοι καταρρέουν και στις φιλικές τους δημοσκοπήσεις)! Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MARC, προηγείται στην παράσταση νίκης σε δημοσκόπηση των "Παραπολιτικών"

1,4% πάνω από τη ΝΔ εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει η εφημερίδα «Επενδυτής». 
Ανατροπή στην παράσταση νίκης σε δημοσκόπηση της σαμαρικής εφημερίδας "Παραπολιτικά", όπου η ΝΔ χάνει 10% από τον προηγούμενο μήνα και έρχεται δεύτερη, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ .

Στη δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει η εφημερίδα «Επενδυτής», o ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 23,2%. Ακολουθούν η ΝΔ με 21,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει ποσοστό 15,3%.
Ακόμα μια δημοσκόπηση δείχνει ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά και την εταιρεία «Metrisi» η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ιδιαιτέρως μικρά ποσοστά, ενώ η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός Βουλής. Πρώτο κόμμα είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος με 30,6%. 
Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ  20,6%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% και η ΔΗΜΑΡ με 1,6%. 
Στην παράσταση νίκης για πρώτη φορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8% έναντι 22,9% της ΝΔ. Πριν από ένα μήνα το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά προηγείτο με 12 μονάδες διαφορά. 
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Α. Σαμαράς προηγείται με 10 μονάδες διαφορά του Αλ. Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ποσοστό 37,2%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  27,1%.
- See more at: http://left.gr/news/mprosta-o-syriza-se-dimoskopisi-tis-marc-proigeitai-stin-parastasi-nikis-se-dimoskopisi-ton#sthash.L2fjYpqB.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου