Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Εισαγγελική παρέμβαση για παράνομη λήψη DNA από κατοίκους της Χαλκιδικής. (Μπράβο στον Εισαγγελέα)!

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες δικηγόρων, φορέων και συλλόγων κατά της εξόρυξης χρυσού, για "τυφλές προσαγωγές". Αστυνομικοί προσήγαγαν άνδρα και του πήραν DNA με το ζόρι

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν καταγγελίες για παράνομη λήψη γενετικού υλικού από κατοίκους της Χαλκιδικής, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή εμπλοκή τους σε προ μηνός επεισόδια στις Σκουριές, όπου τραυματίστηκαν αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.
Πριν λίγες μέρες το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού κατήγγειλε ότι άνδρες της ασφάλειας προσήγαγαν έναν άνδρα και τον υποχρέωσαν με τη βία σε λήψη DNA ενώ αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση.
Τρεις δικηγόροι της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα της αστυνομίας εφαρμόζει κατά κόρον την πρακτική αυτή σε "ύποπτους" για τη τέλεση κακουργηματικών πράξεων.
Οι δικηγόροι μάλιστα προσέφυγαν στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
"Την Τετάρτη 26 Ιούνη κατόπιν αναφοράς μας προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του τμήματος προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος της Διευθύνσεως Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, λόγω της πρωτοφανούς και παράνομης πρακτικής που εφαρμόζει το συγκεκριμένο τμήμα, αναφορικά με την διά της βίας λήψη δείγματος DNA από πολίτες «υπόπτους», δια την τέλεση κακουργημάτων στην ορεινή θέση «Λάκκος Καρατζά» στην περιοχή Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής" αναφέρουν οι δικηγόροι.
Πληροφορίες από alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου