Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Προαγωγοί και αγωγοί


πιτσιρικος
Συνεχίζονται οι επιτυχίες της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αφού, μετά την επιλογή του Γιάννη Αντετοκούμπο στο ντραφτ του NBA, επισημοποιήθηκε η επιλογή του αγωγού TAP και γίνεται πραγματικότητα το όνειρο πολλών γενιών Ελλήνων που πέθαναν με τον καημό να δουν τον αγωγό με το αέριο του Αζερμπαϊτζάν να περνάει από την Ελλάδα.


Οι κατασκευαστικές εργασίες για τον αγωγό TAP προβλέπεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2014, ενώ θα ολοκληρωθούν μετά από τρία με τέσσερα χρόνια, οπότε γύρω στο 2018 θα έχουμε πολύ φυσικό αέριο και θα μας ζηλεύουν όλοι.
Η διαδρομή του TAP θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία μέσω Ελλάδας και Αλβανίας, ενώ θα κάνει μια μικρή στροφή και θα περνάει από την Καλαμάτα, μετά από απαίτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ο αγωγός TAP είναι αποφασιστικής γεωστρατηγικής σημασίας για την χώρα μας -αλλά, κυρίως, για τις ΗΠΑ-, αφού, αν δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα γυρνάμε τις στρόφιγγες του αγωγού και θα παραλύει όλη η Ιταλία.
Παράλληλα, ο αγωγός TAP θα δημιουργήσει αρχικά 2 χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά οι εργαζόμενοι δεν θα είναι από την Μεσσηνία, αφενός επειδή τους έχει διορίσει όλους τους συμπατριώτες του ο Αντώνης Σαμαράς και αφετέρου επειδή η δουλειά για τη δημιουργία του αγωγού είναι σκληρή και δεν τους αρέσει, οπότε μάλλον θα προσληφθούν ξένοι εργάτες για να τους πυροβολούμε όταν θα θέλουν να πληρωθούν και να μην τους αναζητεί κανείς όταν θα σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα.
Ο αγωγός TAP ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αλλά ο πρωθυπουργός δεν άντεξε από τις τόσες επιτυχίες και κόντεψε να πέσει ξερός, ενώ είχε μια έκφραση, λες και ο αγωγός TAP περνούσε και από το στομάχι του.
Οπωσδήποτε, θα είναι πολύ αρνητικό για την χώρα να στερηθεί των υπηρεσιών ενός σπουδαίου πρωθυπουργού σαν τον Αντώνη Σαμαρά αλλά, αν, ο μη γένοιτο, λυγίσει από τις αλλεπάλληλες επιτυχίες, υπάρχει επάξιος αντικαταστάτης: ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2963.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου