Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

(Η πράσινη Βασούλα έκανε το θαύμα της); ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ


Έβγαλε την ουρά του απέξω

«Να μην βάζεις το χέρι σου στη φωτιά για κανέναν πολιτικό ακόμη και για εμένα τον ίδιο» έλεγε συμβουλευτικά στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο κατά τη διάρκεια της εκπομπής του «Άγνωστος Μ» στη WEB TV της Ζούγκλας ο Απόστολος Κακλαμάνης.


Ήταν άραγε προφητικά αυτά τα λόγια του πρώην προέδρου της Βουλής, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και σημερινού βουλευτή; 
Προφανώς, διότι πλην αλέκτωρ φωνήσαι ο κ. Κακλαμάνης με ανακοίνωση του σπεύδει να προκαταλάβει καταστάσεις, όσον αφορά την πορεία αποκάλυψης των στοιχείων που αφορούν την υπόθεση χρηματισμού από ισχυρούς κατασκευαστές πέντε υπουργών των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή του νεώτερου.

Σε μία σχετικά λιτή ανακοίνωση λοιπόν ο πολιτικός επιχειρεί να «σπείρει» αμφιβολίες για τη βαρύτητα των προσκομιζόμενων στοιχείων από τον αυτόπτη μάρτυρα και επίσημο διανομέα του μαύρου χρήματος Δημήτρη Φράγκο. Επιχειρεί επίσης να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των στοιχείων αυτών με έντεχνο και διακριτικό -είναι η αλήθεια- τρόπο, κάνοντας λόγο για ένα δυσανάγνωστο ημερολόγιο.

Ο κ. Κακλαμάνης, ωστόσο, προδίδεται από τα συναισθήματα τους πολιτικούς δεσμούς του με το «Βαθύ
 ΠΑΣΟΚ» όταν αναφέρεται σε έναν (ή μία) εκ των πέντε πολιτικών προσώπων. Είναι προφανές πώς προσπάθησε ματαίως να αναγκάσει τον Δημήτρη Φράγκο να υποπέσει σε αντιφάσεις ή ανακρίβειες. Ωστόσο ο αυτόπτης μάρτυρας και την πόρτα θυμόταν και τις σκάλες και το ρέμα πίσω από το σπίτι και τις λεπτομέρειες της υπουργικής κατοικίας.

Τέλος ο κ. Κακλαμάνης λόγω κεκτημένης ταχύτητας προφανώς αναφέρει πως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος του ζήτησε να τον επισκεφτεί στη Βουλή. Εντελώς διαφορετικά είναι ωστόσο τα πράγματα αφού ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είναι αυτός που ζήτησε επισταμένως από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον μάρτυρα να τον εμπιστευτούν και να του προσκομίσουν τα στοιχεία. Όπερ και εγένετο μετά από τηλεφώνημα της γραμματέως του κ. Κακλαμάνη για να κλειστεί το ραντεβού στη Βουλή.

Το βίντεο που ακολουθεί παραθέτει με ακρίβεια τη συνομιλία του κ. Κακλαμάνη με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:



Η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως...




Η ανακοίνωση που έστειλε ο κ. Κακλαμάνης στο zougla.gr δημοσιεύεται πλήρης και έχει ως εξής
:



Ωστόσο και πέραν κάθε πολιτικής φλυαρίας τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη. Στις 17:30 το απόγευμα της Τετάρτης ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Δημήτρης Φράγκος εισήλθαν ο ένας κατόπιν του άλλου στην Εισαγγελία. Οι Εισαγγελείς ήταν τρείς και η προσοχή που επέδειξαν ήταν χαρακτηριστική και θετική. 
Ο κ. Κακλαμάνης φαίνεται πολύ σίγουρος για τους πολιτικούς του φίλους. Ενδεχομένως αυτή η σιγουριά του να έχει σχέση με πιέσεις που ασκήθηκαν το τελευταίο 24ωρο από την πλευρά των πολιτικών συντρόφων του.

Διότι αντίθετα απ’ ότι συνήθως συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία, στο ΠΑΣΟΚ κυριαρχούν οι δεσμοί αίματος. 

Η πορεία της δικαστικής έρευνας που θα ακολουθήσει θα καταδείξει το πόσο δίκιο είχε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής όταν έλεγε πως για κανέναν πολιτικό δεν πρέπει να βάζει το χέρι σου στη φωτιά. 

Προφανώς τότε δεν εννοούσε τους πολιτικούς του φίλους και τις πολιτικές του συμπάθειες.


Ο κ. Κακλαμάνης εξεπλάγη όταν άκουσε δύο ονόματα μεταξύ των πέντε . Το ένα όνομα αφορά υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Το άλλο αφορά υπουργό της Νέας Δημοκρατίας. Για τα άλλα πρόσωπα ούτε εξεπλάγη ούτε και στεναχωρήθηκε ούτε και επεκτάθηκε σε ερωτήσεις.

Του ήταν αδιάφορο ενδεχομένως διότι κάτι ήξερε ή και κάτι είχε ακούσει, διότι τόσο στο ΠΑΣΟΚ (της Χαριλάου) όσο και στην παλαιά Ρηγίλλης και οι τοίχοι και οι γυψοσανίδες είχαν αυτιά.


Η εξέλιξη της υπόθεσης όπως σχολιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του GR:



 
Διαβάστε επίσης:

"Θα πάμε τα στοιχεία στον Τέντε", Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013, 14:45


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου