Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κατάληψη ξενοδοχειακής μονάδας στο Ηράκλειο Κρήτης



Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο της Κρήτης προχωρούν σήμερα στην κατάληψη ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Αμμουδάρας του Δήμου Μαλεβιζίου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στην οποία κατέρχονται μαζί με τους εργαζομένους στον επισιτισμό.


Θα προηγηθεί συγκέντρωση, στις 11.00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διεκδικούν την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς μείωση μισθών και με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, ενώ προγραμματίζουν νέα 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Ιουλίου.

Η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων αναμένεται να λήξει στις 18 Ιουλίου και αυτή των εργαζομένων στον επισιτισμό μέσα στον Αύγουστο.

«Συνδικαλιστική» κόντρα

Εν τω μεταξύ, κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ και στην Ένωση Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, με το ΠΑΜΕ να κατηγορεί την Ένωση ότι αρκέστηκε στην αποστολή φαξ στους διευθυντές των ξενοδοχείων και γραπτών μηνυμάτων σε εργαζομένους, την ώρα που οι ξενοδόχοι ανενόχλητοι ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ βρέθηκαν στην πύλη του Ξενοδοχείου ROYAL MARE, αποκλείοντας συμβολικά την είσοδο, καταγγέλλοντας τη στάση της εταιρείας που μονομερώς έχει προχωρήσει σε μειώσεις 15%, έχει προαναγγείλει ότι θα πληρώνει τους εργαζομένους με προκαταβολές 20 και 30% και τους οφείλει ακόμα επιδόματα από την περυσινή σεζόν.

Πηγή: cretalive.g
r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου