Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αναβλήθηκε η δίκη των μελών της ΣΠΦ και του Θ. Μαυρόπουλου


Για τις 2 Δεκέμβρη του 2013 αναβλήθηκε η δίκη των εννέα μελών της ΣΠΦ και του Θ. Μαυρόπουλου, που ήταν να διεξαχθεί σήμερα στο Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου των μελών της ΣΠΦ.
 

Από το πρωί στήθηκε η γνωστή επιχείρηση τρομο-θεάματος. Τα «Τσερόκι» ξαναβγήκαν στους δρόμους, οι σειρήνες μπήκαν στο φουλ και η πομπή ξεκίνησε κατά τις 8.30 από τον Κορυδαλλό. Οι πολιτικοί κρατούμενοι έμειναν για ώρες κλεισμένοι στο υπόγειο του κτιρίου 9 (μαζί τους ήταν και η Ολγα Οικονομίδου, που βγήκε από την απομόνωση των Διαβατών και πρέπει να μεταφερθεί στις φυλακές της Θήβας - εκτός αν γίνει ξανά καμιά πραξικοπηματική ενέργεια της τελευταίας στιγμής). Η μεταφορά τους από το κτίριο 9 μέχρι το κτίριο 2 που θα δικάζονταν (απόσταση 100 περίπου μέτρων) έγινε με κλούβες, ενώ δεκάδες συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στο προαύλιο και μέσα στη δικαστική αίθουσα. 

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη δίκη αφορά δίωξη του πολιτικού φρονήματος, αφού δεν αναφέρεται σε κάποια ενέργεια της ΣΠΦ, αλλά σε κείμενο που υπέγραψαν μέσα από τη φυλακή οι κατηγορούμενοι, το οποίο κρίθηκε ότι «διεγείρει» στη διάπραξη κακουργημάτων. 

(πηγή: http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17178&pos=4&cat_id=48 )






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου