Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αύριο η δίκη των 5 συλληφθέντων στη Χαλκίδα


 Η δίκη των 5 συλληφθέντων στη Χαλκίδα την ημέρα των ”Θεοφανείων”, με τη σαθρή κατηγορία της ”προσβολής κατά του προέδρου της δημοκρατίας”, γίνεται  αύριο, 28 Ιούνη  στις 9.00 πμ, στο Β’ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Ευελπίδων Κτήριο 8, αίθουσα 1 στο ισόγειο ).

Η αλληλεγγύη το δυνατό μας όπλο!
____________

Να σταματήσει η δίωξη των 5 αγωνιστών της Χαλκίδας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη των πέντε αγωνιστών της Χαλκίδας που συνέλαβε η αστυνομία στα φετινά Θεοφάνεια για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», ενώ συμμετείχαν σε πολιτική διαμαρτυρία κατά του Μνημονίου.

Την ώρα που οι ένοχοι της λεηλασίας του δημόσιου και κοινωνικού πλούτου παραμένουν ανέγγιχτοι, οι ένοχοι για εγκλήματα σε βάρος της υγείας και των στοιχειωδών δικαιωμάτων του λαού δε λογοδοτούν αποτελεί κορυφαία αντιδημοκρατική πρόκληση να δικάζονται αγωνιστές. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι προσβολή, είναι τιμή για το λαό!

Η επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας με διώξεις δε θα περάσει.

Η κοινωνική πάλη της εργαζόμενης πλειοψηφίας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και για την ανατροπή των Μνημονίων θα συνεχιστεί, μέχρι τη δικαίωση και τη νίκη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους καλεί σε μαζική παρουσία στη δίκη που θα γίνει την Πέμπτη 28/6, 9πμ στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (πρώην Ευελπίδων), κτίριο 8, αίθουσα 1, στο ισόγειο.
_________________________

 ΟΙ 5 ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

Λίγες μέρες έπειτα από την  εκλογική φιέστα της 17ης Ιουνίου, τίποτα δεν θυμίζει το κλίμα αναβρασμού και διάχυτης κοινωνικής οργής που επικρατούσε στην χώρα μέχρι τα μέσα της άνοιξης. Τότε που οι απέλπιδες προσπάθειες της εξουσίας να ωραιοποιήσει την επίθεση εναντίον ζωών μας, έβρισκαν απέναντί τους ένα πλέγμα αντιδράσεων που έμοιαζε με τοίχο. Ακόμα και η πανάρχαια τακτική του «άρτοι και θεάματα» γύριζε σαν μπούμερανγκ στους εμπνευστές της: Γιορτές, αθλητικοί αγώνες, συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις, γρήγορα μετατρέπονταν σε αφορμή για αντιδράσεις, διαδηλώσεις, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, ξεγυμνώνοντας τις προσπάθειες των καθεστωτικών κολαούζων.

Σε μια τέτοια περίπτωση, στις 6 Γενάρη 2012  (ανήμερα «Θεοφανείων») στη Χαλκίδα, η παρουσία του «προέδρου της Δημοκρατίας» αποτέλεσε αφορμή για αυθόρμητες αντιδράσεις διαμαρτυρίας εκ μέρους του συγκεντρωμένου πλήθους, χαλώντας την καλοστημένη τηλεοπτική φιέστα των καθεστωτικών παπαγάλων. Η αναμενόμενη αντίδραση από τους «προστάτες μας» και το λοιπό ασφαλιστομάνι που είχε κατακλύσει τον χώρο της εκδήλωσης, επικεντρώθηκε στον τραμπουκισμό και την επιλεκτική σύλληψη 5 ατόμων τα οποία τόλμησαν να φωνάξουν συνθήματα του τύπου: «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς» και «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το ‘73». Φυσικά, οι συλληφθέντες δεν κράδαιναν ουρλιάζοντας κάποια ελληνική σημαία, ούτε και κραύγαζαν αθλιότητες του τύπου: «αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Αντίθετα πρόκειται για άτομα με έντονη αγωνιστική παρουσία στα δρώμενα της Εύβοιας, με χρόνια συμμετοχή σε αυτοοργανωμένα, ελευθεριακά εγχειρήματα, σε συνεχή σύγκρουση με τα κάθε λογής κομματόσκυλα και το «τοπικό λάιφ-στάιλ».

Η σαθρή κατηγορία περί «προσβολής κατά του προσώπου του προέδρου της δημοκρατίας» και η μεταφορά της δίκης στην Αθήνα λόγω του φόβου πιθανών αντιδράσεων, δεν μπορεί παρά να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι διώξεις είναι πολιτικές και στοχεύουν στον παραδειγματισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή κάθε συλλογικής, αυτοοργανωμένης  και αδιαμεσολάβητης, απόπειρας αντίστασης. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ότι τα τσιράκια της εξουσίας γνωρίζουν που βαράνε.

Ενώ τα ρατσιστικά πογκρόμ στην περιοχή της Εύβοιας πληθαίνουν ατιμώρητα, ενώ οι κάτοικοι της καρκινιάζουν από τα μολυσμένα νερά, ενώ ο νεοφιλελεύθερος παράδεισος επιφυλάσσει για το νησί ένα απέραντο λατομείο, την ίδια στιγμή οι λάτρεις των εκλογικών παραβάν σιωπούν ή κάνουν λόγο για « δημιουργική αντιπολίτευση» ......

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
(ΔΙΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 9 π.μ, κτ.8, αιθ.1)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου