Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ....ΟΡΓΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ !!! [ video ]



Σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Από το συνέδριο είχαν αποκλειστεί ορισμένα σωματεία και συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, λόγω σοβαρών παρατυπιών και νοθείας, σε μια προσπάθεια να παρεμποδίζουν την αλλαγή συσχετισμών στο ΕΚ. Η αποτυχία της απερχόμενης διοίκησης να επιτύχει με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο την παραμονή της στην ηγεσία της ΕΚ, φαίνεται πως τους έκατσε στο στομάχι.
Έτσι, τη στιγμή που θα γινόταν η ψηφοφορία με την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και τη δικαστική αντιπρόσωπο, ήρθαν στο χώρο οι δυο αρχιπασκίτες Σταυρούλα Νικολάου, απερχόμενη πρόεδρος του ΕΚ και ο Καραγεωργόπουλος από το σωματείο εργαζομένων στο καζίνο του Ρίο, απαιτώντας να υποβάλουν ενστάσεις για τη νομιμότητα της διαδικασίας. Μόνο που δε διέθεταν καμία εξουσιοδότηση ή άλλη νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο, καθώς δεν ήταν εκλεγμένοι σύνεδροι, έχοντας πρωτοστατήσει όλο το προηγούμενο διάστημα στο όργιο νοθείας και παρατυπιών σε σειρά σωματείων. Εξοργισμένοι οι σύνεδροι από την προκλητική συμπεριφορά των εργατοπατέρων και τα πεπραγμένα τους ως σήμερα, αντέδρασαν και τους απώθησαν έξω από το χώρο της ψηφοφορίας, η οποία συνεχίζεται κανονικά.
Να ορισμένα παραδείγματα:


Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας: Ενώ έβγαζε έναν αντιπρόσωπο για το ΕΚΠ, έκανε εκλογές και φαίνεται ότι ψήφισαν 315 ναυτεργάτες. Στην εκλογική διαδικασία εμφανίστηκαν και ψήφισαν με φυσική παρουσία 22 ναυτεργάτες. Οι υπόλοιποι ψήφισαν με επιστολική ψήφο, πράγμα που δεν το προβλέπει το καταστατικό. Στα πρακτικά έχουν κατατεθεί 37 δηλώσεις ατόμων ότι δεν ψήφισαν ποτέ, ενώ οι 14 από αυτούς έχουν κάνει μήνυση για πλαστογράφιση στοιχείων. Ταυτόχρονα υπάρχει επιστολή ότι 73 από τους ψηφίσαντες «δεν διαμένουν, δεν εργάστηκαν ποτέ και δεν απασχολούνται σε πλοία δρομολογημένα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων
Νήσων».

Σωματείο Εργαζομένων σε Τεχνικά Γραφεία (ΣΕΤΕ): Είναι το σωματείο της πρώην Προέδρου (Νικολάου) του ΕΚΠ. Έκανε εκλογή εφορευτικής επιτροπής στο Αίγιο το Νοέμβρη του 2015 και αρχαιρεσίες στην Πάτρα τον Οκτώβρη του 2016. Στο πρακτικό του δικαστικού φαίνεται ότι ψήφισαν 32 εργαζόμενοι και βρέθηκαν στην κάλπη 32 ψηφοδέλτια. Στα πρακτικά έχει προστεθεί λίστα με 398 ονόματα χωρίς κανένα άλλο στοιχείο και χωρίς υπογραφή δικαστικού, τα οποία ψήφισαν μέσα σε 3ώρες!!!! Εννοείται βέβαια ότι δεν υπάρχουν τόσοι εργαζόμενοι σε Τεχνικά Γραφεία στην Αχαΐα.
Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» (Καραγεωργόπουλος): Σε διάστημα 3 μηνών έστησε 21 κάλπες σε όλη την Ελλάδα, εκλέγοντας αντιπροσώπους από άλλες πόλεις για το ΕΚΠ. Δηλαδή αντιπρόσωποι άλλων πόλεων και στις οποίες υπάρχει Εργατικό Κέντρο, θέλουν να εκλέγουν Διοίκηση για το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Έλεος !!!!!! 




http://patrinaki.blogspot.com/2018/06/video_36.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου