Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Ε(ταιρεία) Ε(γκλήματος) Πέντε Αστέρων: Δολοφονία μετανάστη συνδικαλιστή της USB στα φραουλοχώραφα της φασιστικής Λέγκας – ΠΑΜΕ ενάντια στον κοινό αντίπαλο

Φωτό από δολοφονία άλλου μετανάστη συνδικαλιστή.«Δολοφονήθηκε υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα όλων μας» γράφει το πανό
Καταγγέλλει τη δολοφονία μετανάστη συνδικαλιστή της USB στην Ιταλία
Δευτέρα 04/06/2018 - 11:14
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Soumaila Sacko, μέλος της Συνδικαλιστικής ΟργάνωσηςUSB Ιταλίας, που πυροβολήθηκε το βράδυ της Κυριακής 3 Ιούνη.
Ο Soumaila Sacko ήταν μαχητικό στέλεχος της USB, στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δικαιώματα των πάνω από 4.000 μεταναστών εργατών γης στα χωράφια της Καλαβρίας.
«Κλείδωσε» η κυβέρνηση Λέγκας - Πέντε Αστέρων με πρωθυπουργό Κόντε και στήριξη από την ακροδεξιά
Ο συνδικαλιστής πυροβολήθηκε το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που μαζί με άλλους μετανάστες έψαχναν υλικά σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, από έναν άνδρα που σταμάτησε το αμάξι του και πυροβόλησε 4 φορές εν ψυχρώ.
Μια από τις σφαίρες βρήκε τον Soumaila Sacko στο κεφάλι, σκοτώνοντάς τον, ενώ άλλοι δυο μετανάστες τραυματίστηκαν.
Οι μετανάστες εκείνη την ώρα έψαχναν υλικά για τις καλύβες τους στο γειτονικό γκέτο του Σαν Φερδινάνδο, το οποίο είχε γίνει στόχος επίθεσης και το Γενάρη από ακροδεξιούς.
Μάριο Σαλβίνι: «Ο καλός καιρός για τους παράνομους μετανάστες έχει περάσει: ετοιμάστε τις βαλίτσες σας»
Η συνδικαλιστική οργάνωση USB καταγγέλλει ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν το μαύρο χρώμα του δέρματος των μεταναστών και η επίθεση αυτή έλαβε χώρα λίγες ώρες μόνο μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις του νέου υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας και αρχηγού της ακροδεξιάς Λέγκας, Σαλβίνι.
Η USB, μέλος της ΠΣΟ στην Ιταλία, απάντα στη ρατσιστική δολοφονία με Γενική Απεργία στα χωράφια της Καλαβρίας και πανιταλικό συλλαλητήριο στη Ρώμη στις 16 Ιούνη.
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στον αγώνα Ιταλών και Μεταναστών εργατών, ενάντια στον κοινό αντίπαλο που είναι το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους, την εκμετάλλευση και το ρατσισμό.
Εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συντρόφους, τους φίλους και τους οικείους του Soumaila Sacko, στη USB.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου