Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

(Τι να πεις στα παιδιά, ρε μαλάκα καρεκλάτε Έλληνα); New York Times: Νεκροταφείο ονείρων η Ελλάδα – Οι Έλληνες που φεύγουν, δεν σχεδιάζουν επιστροφή

times


«Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση» γράφει η αμερικανική εφημερίδα και επισημαίνει: «Και ακόμη φεύγουν»

Σε εκτενές δημοσίευμα, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στους Ελληνες οι οποίοι μετανάστευσαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα στη Γερμανία, και δεν κάνουν σχέδια να επιστρέψουν.
«Η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Όταν συνειδητοποιείς ότι η χώρα σου έχει γίνει νεκροταφείο ονείρων, προσπαθείς να βρεις όνειρα αλλού», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο Κωνσταντίνος Κακογιάννης, ένας από τους πολλούς Ελληνες μηχανικούς που έφυγαν για το Ντίσελντορφ τα τελευταία χρόνια.
«Ενώ η Ευρώπη βγαίνει τελικά από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη προκλήσεις. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, μια από τις μεγαλύτερες εξόδους από χώρα της ευρωζώνης. Και ακόμη φεύγουν», γράφουν οι New York Times, σημειώνοντας ότι ανάμεσά τους είναι γιατροί, τεχνικοί, αρχιτέκτονες και άλλοι ικανοί επαγγελματίες, όπως και άνθρωποι που αποφοίτησαν πρόσφατα και αναζητούν δουλειές στη βόρεια Ευρώπη.
https://iskra.gr/new-york-times-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB/

2 σχόλια:

  1. Πέσται Ρέ Την ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

    ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!!!

    (Διπλωματικά και Καλιτεχνικά-Τραγουδιστικά/ένεκα στοίχου λέγεται ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗ=ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..... και δεν δακρύζεις ποτέ Σου Μάνα Μου Ελλάς που Τα Παιδιά Σου Σκλάβους Ξεπουλάς!!!

    ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ Η "ΕΛΛΑΣ" ΑΛΛΑ Η ΜΗΤΡΙΑ... ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ Η ... ΤΣΑΤΣΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή