Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Ν. Σοφιανός: Έρχεται το μεταμνημονιακό μνημόνιο

Ν. Σοφιανός: Έρχεται το μεταμνημονιακό μνημόνιο

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστηρίζει ότι μετά τη λήξη του μνημονίου έρχεται το μεταμνημονιακό μνημόνιο με τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να θεωρούν δεσμευτικά τα αντιλαϊκά μέτρα και τους εφαρμοστικούς νόμους.


Εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν στον χρόνο «που νομίζουν ότι μπορούν να στήσουν ένα σκηνικό πόλωσης, ψεύτικων διαχωρισμών και αυταπατών».

Ο κ. Σοφιανός αναφέρει επίσης στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο ότι η «ολιστική εκμετάλλευση» των πολλών θα συνεχιστεί για να στηριχθεί η κερδοφορία των λίγων.

Ο κ. Σοφιανός αναφέρεται στις επιπτώσεις που έχει η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και της ΝΔ και λοιπών πολιτικών δυνάμεων, περί γεωστρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας και μιλά για την διέξοδο προς όφελος των εργαζομένων και του λαού που προτείνει το ΚΚΕ.

Επίσης, στην συνέντευξή του κάνει λόγο και για επικίνδυνες απόψεις με στοιχεία τυχοδιωκτισμού με αφορμή διατυπωθείσες θεωρίες περί «γκρίζων ζωνών» στην Τουρκία.

Τέλος, αναφορικά με τον «Κλεισθένη» απαντά: «Καταψηφίζουμε επί της αρχής και στο σύνολό του το κυβερνητικό νομοσχέδιο και εάν έρθει τελικά η απλή αναλογική, χωρίς πλαφόν για Δημοτικά - Περιφερειακά Συμβούλια θα ψηφίσουμε το συγκεκριμένο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.zougla.gr/politiki/article/sofianos-erxete-to-metamnimoniako-mnimonio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου