Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Κουτσούμπας: Προεκλογική "στάχτη στα μάτια" η αύξηση του κατώτατου μισθού

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής,για την συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων, Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για απόπειρα προεκλογικής εξαπάτησης των Ελλήνων μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και κατήγγειλε ταυτόχρονα "νέα μέτρα φτωχοποίησης" μέσω του πολυνομοσχεδίου για την 4η αξιολόγηση.

Παρουσιάζοντας στη Βουλή την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που επεξεργάστηκαν και επέδωσαν στα κόμματα πάνω από 530 Εργατικά Σωματεία ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε "κοροϊδία" ενδεχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση. "Δεν υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι η κυβέρνηση θα αφήσει ελεύθερη τη διαπραγμάτευση για το ύψος του κατώτατου μισθού. Δεν δεσμεύεται, μιλά για σταδιακή αύξηση, με συμβολική σημασία" είπε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ασκεί προεκλογική προπαγάνδα και προτίθεται να δώσει "λίγα ευρώ" αύξησης του κατώτατου μισθού ως "στάχτη στα μάτια του λαού".
Ο κ. Κουσούμπας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης. "Από τα πολλά αντιλαϊκά νομοσχέδια χάσατε το λογαριασμό" είπε ο κ. Κουτσούμπας και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της για "καθαρή έξοδο" από τα μνημόνια. Κατήγγειλε δε ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει "νέα μέτρα φτωχοποίησης του λαού όπως είναι η αύξηση ΕΝΦΙΑ". Πρόσθεσε δε ότι αν προσθέσει κανείς τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις μειώσεις συντάξεων συνειδητοποιεί ότι η εποχή μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος περιλαμβάνει "ό,τι και η μνημονιακή δηλαδή μέτρα κατά του λαού".
http://www.news247.gr/politiki/koytsoympas-proeklogiki-stachti-sta-matia-i-ayxisi-toy-katotatoy-misthoy.6621680.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου