Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

(Χωρίς σχόλια)! Οι τέσσερις μεγάλοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Γκόνου - Οι όμιλοι Μυτιληναίου, Μελισσανίδη, Σαββίδη και ο ΑΚΤΩΡ


Οι τέσσερις μεγάλοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το ΓκόνουΠαρατείνεται μέχρι τέλος Ιουνίου η πρώτη φάση του διαγωνισμού της ΓΑΙΑΟΣΕ για την δημιουργία logistics center στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου. H παράταση δόθηκε μετά από αίτημα συμμετέχουσας εταιρείας, ενώ μέχρι σήμερα ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τρεις μεγάλοι κατασκευαστικοί- βιομηχανικοί όμιλοι και συγκεκριμένα η ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου, ο ΑΚΤΩΡ, μία εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη, όπως επίσης η Belterra του ομίλου Ιβάν Σαββίδη.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η απόφαση για παράταση της Α’ φάσης του διαγωνισμού(ο χρόνος εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληγε στις 8 Ιουνίου) λήφθηκε από τη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ, μετά από αίτημα ήδη ενδιαφερόμενης εταιρείας, αλλά και επειδή υπάρχουν και άλλες κατασκευαστικές, ελληνικές επιχειρήσεις, που πληρούν τα προαπαιτούμενα του διαγωνισμού και οι οποίες έχουν θέσει διερευνητικά ερωτήματα και αναμένεται στο επόμενο διάστημα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Από πλευράς της διοίκησης της ΓΑΙΑΟΣΕ σημειώνεται το σημαντικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για το στρατόπεδο Γκόνου, πολύ μεγαλύτερο εκείνου που είχε εκδηλωθεί για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο.

Να σημειωθεί ότι σε τούτη την πρώτη φάση του διαγωνισμού, ενδιαφέρον εκδηλώνουν κατασκευαστές ενώ αναμένεται στο παιχνίδι, αμέσως μετά, να μπούνε οι operators, δηλαδή οι εταιρείες που διαχειρίζονται εμπορευματικά κέντρα και κάνουν παροχή υπηρεσιών. Πάντως και οι υπόλοιπες κατασκευαστικές, που πιθανότατα θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσα στις επόμενες ημέρες, έχουν εκτελέσει έργα που αφορούν κέντρα logistics.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, η ΓΑΙΑΟΣΕ, σχεδιάζει έτσι το διαγωνισμό ώστε να ικανοποιεί εύλογα αιτήματα της αγοράς. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 672 στρεμμάτων του πρώην Γκόνου, ένα τμήμα περίπου 100 στρεμμάτων εξαιρείται της παραχώρησης προκειμένου σε αυτό να δημιουργηθεί μία «Μικρή Διαλογή» για τους εμπορικούς συρμούς, ενώ θα ανακατασκευαστούν οι καταστρεμμένες γραμμές που συνέδεαν το Γκόνου με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ.

Στην αξιοποίηση του πρώην Γκόνου ποντάρει πολλά η ΓΑΙΑΟΣΕ αλλά βεβαίως και η κυβέρνηση, που προωθεί την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών, όπως άλλωστε τόνισε τις προάλλες ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης, στη διάρκεια ημερίδας για τις Μεταφορές. Στην ημερίδα παρών ήταν και ο Μ.Grosch, συντονιστής του Διαδρόμου Ανατολή-Ανατολική Μεσόγειος, των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών. Μάλιστα αύριο ο κ. Grosch θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για επαφές με τις διοικήσεις της ΟΛΘ Α.Ε. και της Αττικό Μετρό Α.Ε.  

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για το πρώην Γκόνου, η Β’φάση θα χωρίζεται σε δύο μέρη: Στη Β1, κατά την οποία θα διεξαχθεί ανταγωνιστικός διάλογος με τους ενδιαφερομένους. Στη βάση των όσων προκύψουν από το διάλογο, θα συνταχθεί το κείμενο επί οποίου θα κληθούν, στη φάση Β2, να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ πρόκειται να παραχωρήσει την έκταση του πρώην στρατοπέδου για περίοδο 50 ετών, προκειμένου στο συγκεκριμένο κομβικό σημείο, να δημιουργηθεί ένα logistics center με στεγασμένους χώρους έως και 240.000 τ.μ.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/i-tesseris-megali-pou-ekdilosan-endiaferon-gia-to-gkonou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου