Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

(Ένα μάθημα στους συνδικαλιστές και την αριστερά)! Εξελίξεις στην Κομισιόν για το νόμο “Γαβρόγλου” για τους Διευθυντές Σχολείων

Οι καταγγελίες έχουν διαβιβαστεί από την Ευρωπαική Επιτροπή στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης
Ευχάριστες εξελίξεις “δρομολογήθηκαν” την προηγούμενη εβδομάδα για τους 50 υποψήφιους Διευθυντές Σχολείων που προσέφυγαν στην Ευρωπαική Επιτροπή κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών.
Η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε εγγράφως τους “50” ότι οι καταγγελίες τους έχουν διαβιβαστεί στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας τους.

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η Κομισιόν έλαβε σοβαρά υπόψιν τις καταγγελίες,και τις απέστειλε  στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης προκειμένου αυτές , εάν κριθεί, να οδηγηθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Διαφορετικά η Κομισιόν θα έθεσε τις καταγγελίες στο αρχείο.
Η προσφυγή
Υπενθυμίζεται ότι πενήντα περίπου υποψήφιοι Διευθυντές των Διευθύνσεων Πειραιά, Α, Γ, Δ Αθήνας, και Κορινθίας, κατέθεσαν στον Γενικό Γραμματέα της Κομισιόν (Βρυξέλες) προσφυγή για διερεύνηση και εκδίκαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπόθεσης με θέμα τις διαδικασίες των κρίσεων διευθυντών που έγιναν τον Ιούλιο 2017, σύμφωνα με το Νόμο (Γαβρόγλου) Ν. 4473/2017.
Τα κύρια σημεία της προσφυγής τους είναι :
ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: Ο διορισμός των 2 μελών των Συμβουλίων Επιλογής χωρίς προηγούμενη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τα 5 από τα 7 μέλη ήταν διορισμένα όπως έχει γραφεί πολλές φορές.
ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Σύμφωνα με το κείμενο της προσφυγής μέλος   διευρυμένου Συμβουλίου επιλογής διεκδικούσε και θέση Διευθυντή Σχολείου, γεγονός  που απαγορεύεται ρητά από το νόμο 4327/2015 στο άρθρο 21, παράγραφο 13.
ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ: Η σύνθεση συγκεκριμένων Συμβουλίων, λόγω της ισότητας των δύο φύλων, δεν ήταν σωστή. Θα έπρεπε το 1/3 των μελών να είναι γυναίκες. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 1α του Ν.2839/2000 ( Α ́196 ), και της εγκυκλίου Φ350/81197846/Ε3/21-11-2016 σε κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο των δημόσιων υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ., και των Ο.Τ.Α., ο αριθμός των οριζομένων από τη Διοίκηση μελών κάθε φύλου ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 των οριζομένων. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επομένη ακέραια μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.  
ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ:  Καταγγέλλεται η μυστική ψηφοφορία των συλλόγων με τα φύλλα αποτίμησης που αποτύπωνε τη γνώμη των μονίμων συνυπηρετούντων εκπαιδευτικών και θα έπρεπε να συνεκτιμηθεί από τα διευρυμένα συμβούλια. Η απόφαση του ΣτΕ 711/2017 για το λόγο της ψηφοφορίας ακύρωσε το Νόμο Μπαλτά Κουράκου (Ν. 4327/2015). Στην ενότητα 5 της έκθεσης της Κομισιόν 2017 αναφέρεται στη ψηφοφορία με την πρόταση: «δεν είναι σαφές ποια βαρύτητα έχει η γνώμη των εκπαιδευτικών».
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Αναφέρεται επίσης στην προσφυγή προς τον Γραμματέα της Κομισιόν ότι έχουν κατατεθεί 2 αιτήσεις ακύρωσης του νόμου Γαβρόγλου στο Συμβούλιο Επικρατείας από 150 περίπου υποψήφιους διευθυντές και αναμένεται η εκδίκαση στους επόμενους 6 μήνες.
ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ: Επίσης τον ενημερώνουν ότι έχουν κατατεθεί πολλές μηνυτήριες αναφορές στις εισαγγελικές αρχές.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Οι υποψήφιοι που προσφεύγουν στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για δικαίωσή τους αναφέρουν εκτός των άλλων ότι έγιναν αυθαιρεσίες στις κρίσεις και προσκομίζουν  στοιχεία με αποδελτιωμένους πίνακες καθώς επίσης και με τις ανακηρύξεις υποψηφίων για μέλη των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ (ψηφοδέλτια).
ΤΟ «ΑΣΑΝΣΕΡ»: Υπάρχει επίσης η καταγγελία τους ότι πολλοί υποψήφιοι ανέβηκαν  δεκάδες θέσεις στον πίνακα των υποψηφίων Διευθυντών με τη βοήθεια της συνέντευξης ενώ αντίθετα κάποιοι άλλοι, επιλεκτικά, που ήταν σε πολύ υψηλές θέσεις του πίνακα των αντικειμενικών κριτηρίων κατέβηκαν δεκάδες θέσεις.

https://www.esos.gr/arthra/57385/exelixeis-stin-komision-gia-nomo-gavrogloy-gia-toys-dieythyntes-sholeion#comment-88364


Πλατάρος Γιάννης
10 Ιουν 2018 13:41


Κι ενώ όλες οι καταγγελίες είναι ΑΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, ο συνδικαλισμός μας «ουδέν είπε» Ποιός συνδικαλισμός; Όλο το φάσμα. Από τους εξωκοινοβουλευτικούς αριστεριστές, μέχρι την Χρυσή Αυγή.
Γελάει όλη η Ευρώπη με τα ΘΕΣΜΙΚΑ ΧΑΛΙΑ της Αφρικανικής υποσαχάριας Χώρας που έχει στους κόλπους της...
Γελούσα πολύ στο παρελθόν με τον εκάστοτε πρεσβευτή της Ουγκάντας που έλυνε το ζωνάρι του για καυγά, κάθε φορά που αναφερόμαστε στην φράση «γίναμε Ουγκάντα»
Πάει πολύς καιρός που δεν γελάω...
Η πραγματικότητα μας ξεπέρασε.
Δεν θυμάμαι σε ποια χώρα της Αφρικής αλλά κυκλοφόρησε αφίσα πριν 3-4 χρόνια που έλεγε «Προσοχή να μην καταντήσουμε σαν την Ελλάδα» Μαδαγκασκάρη; Αιθιοπία; Νιγηρία; Θα σας γελάσω...Κάνω αναζήτηση....
Τελικά είναι η Κένυα. Το βρήκα με τις λέξεις κλειδιά «Να μην γίνουμε Ελλάδα!»
Υποθέτω, ότι επειδή γελάνε με τους θεσμούς μας, αυτοχαρακτηρίστηκαν «θεσμοί» από «τρόϊκα» όχι για λόγους ευφημισμού όπως νομίσαμε, αλλά ουσίας.
Το «θεσμοί» είναι τρισχειρότερο σημειολογικά από την « τρόϊκα» αλλά δεν το πιάνουμε.
Καλό κουράγιο στους προσφεύγοντες, κάποιοι από τους οποίους έχουν κακοποιηθεί πέραν παντός προηγούμενου μέτρου...

https://www.esos.gr/arthra/57385/exelixeis-stin-komision-gia-nomo-gavrogloy-gia-toys-dieythyntes-sholeion#comment-88364

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου