Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει καμιά συμφωνία η οποία θα ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ»

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει καμιά συμφωνία η οποία θα ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ»

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας πρέπει να χρεώσουν στην κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη όχι μόνο την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή, αλλά και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μάτωσαν για την κρίση, τώρα θα ματώνουν και για την όποια ανάκαμψη». 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων το βράδυ στην Καρδίτσα, σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΤΕ Καρδίτσας, στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων του Κόμματος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.Και συνέχισε: ‘Κι αυτό ακριβώς προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη γνωστή τακτική της παραπλάνησης και της καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων, όταν αναμασά τη καραμέλα της ‘καθαρής εξόδου από τα μνημόνια», ‘της επιστροφής στην κανονικότητα». Όμως ‘καθαρή έξοδος» για το λαό σημαίνει κατάργηση των μνημονιακών νόμων». Σημαίνει, εξήγησε στη συνέχεια , ‘αναπλήρωση απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει, όποιος κι αν κάτσει στην κυβερνητική καρέκλα, το επόμενο διάστημα. Γιατί το σχέδιο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο ίδιος, όσο και των άλλων κομμάτων, της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνει όλες τις δεσμεύσεις που έφεραν τη χρεοκοπία για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, όλες τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το κεφάλαιο στη χώρα μας».

»Στη λίστα βρίσκονται νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, η ενίσχυση της φοροληστείας, η ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, οι περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών», συνέχισε.

»Κι αυτά ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Δηλαδή, ό,τι ακριβώς ζητάνε οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ο ΣΕΒ», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.
Αναφορά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε και στην ομιλία του Πρωθυπουργού, στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, λέγοντας πως είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ διαβεβαίωσε τους βιομηχάνους, συνολικά το κεφάλαιο στη χώρα μας, ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο που έφερε το λαό στη χρεοκοπία για τα κέρδη των λίγων. Και εξήγησε:

»Κι έσπευσε να προσγειώσει ορισμένους για την ‘έξοδο από τα μνημόνια», με τις επισημάνσεις του ενώπιον των πραγματικών αφεντικών. Άλλωστε το διαβεβαιώνουν οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί μνημονιακοί νόμοι που έχουν τσακίσει μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, απογείωσαν τους φόρους και τόσα άλλα, δεν έχουν σκοπό να τα καταργήσουν.

Ενώ ήδη έχουν προνομοθετηθεί μέτρα-φωτιά, όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, οι ιδιωτικοποιήσεις, που συνιστούν ουσιαστικά ένα συμπληρωματικό μνημόνιο. Σε όλα αυτά προστίθενται τα ματωμένα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2060.

Και είναι μεγάλο ψέμα αυτό που λέει η κυβέρνηση ότι τάχα θα τα επαναδιαπραγματευτεί! Το μόνο που μπορεί να ‘επαναδιαπραγματευτεί» είναι τα επιπλέον κονδύλια, επιχορηγήσεις, ελαφρύνσεις και προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους».
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, ανέφερε επίσης, ότι το παραμύθι της ‘μεταμνημονιακής εποχής και του τέλους των μνημονίων», που πλασάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμπληρώνεται με αυτό που λέει ότι ‘η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας».
Όμως, διευκρίνισε, ‘το κρίσιμο για τον λαό μας είναι να δει τι κρύβεται πίσω από τα παραμύθια. Να δει τι συνδέει το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης -γιατί αυτό εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλάει για την ‘ανάκαμψη της οικονομίας»-, με αυτόν της ‘γεωστρατηγικής αναβάθμισης» που μπλέκει το λαό μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή». Και σε αυτούς τους στρατηγικούς στόχους, παρά τις αντιπαραθέσεις, τις αντεγκλήσεις και τις διαφωνίες για τις λεπτομέρειες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, συναντιέται, τόνισε, με το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό και τις εφεδρείες του κεφαλαίου. ‘Συναντιέται με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ που τώρα βαφτίστηκε Κίνημα Αλλαγής αλλά και με τους λοιπούς κολαούζους του συστήματος». Σήμερα, υποστήριξε, είναι κρίσιμο ζήτημα, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να μπορούν να δουν ότι ο κοινός παρανομαστής όλων, είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου.
Επίσης ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών, λέγοντας πως τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζουν να διογκώνονται.
Είναι όλα αυτά, είπε, που έκαναν γνωστά σε όλο το λαό οι μικρομεσαίοι αγρότες με τις κινητοποιήσεις τους, όπως οι πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού, ο κίνδυνος πλειστηριασμών και κατασχέσεων, οι δραστικές περικοπές των επιδοτήσεων - ενισχύσεων, η παραπέρα διόγκωση του κόστους παραγωγής, η ληστρική αφαίμαξη του αγροτικού εισοδήματος μέσω της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και των άλλων χαρατσιών, κ.ά.
Το ΚΚΕ λέει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι υπάρχει διέξοδος για όλους αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου, της αγροτικής παραγωγής. Το ΚΚΕ παλεύει, για τη μόνη λύση που ειλικρινά συμφέρει τους πολλούς, ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία και το ξεκλήρισμα.
Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε πως δικαιολογημένα ο λαός ανησυχεί για τις εξελίξεις στην περιοχή μας, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για το πού πάνε τα πράγματα. Η σοβαρότητα της κατάστασης δε μπορεί να συγκαλυφθεί με τις προσπάθειες εφησυχασμού της κυβέρνησης. Και πρέπει να πούμε, επισήμανε, ότι ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνος γιατί αποκοιμίζει, αφοπλίζει το λαό.
Ο λαός χρειάζεται να δει τη μεγάλη εικόνα, υποστήριξε, για να διευκρινίσει:
»Στις σημερινές συνθήκες, που οι δυσκολίες ανάκαμψης της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας είναι μεγάλες και οι κίνδυνοι μιας νέας βαθιάς οικονομικής κρίσης υπαρκτοί, δεν επαρκούν μόνο τα διάφορα αντιλαϊκά μέτρα.
Σε αυτές τις συνθήκες, γίνεται σφοδρή αναμέτρηση για νέες αγορές, νέα πεδία κερδοφορίας, για πλουτοπαραγωγικές πηγές, ενεργειακούς αγωγούς, δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων. Και όταν όλα αυτά δε μπορούν να λυθούν με εύθραυστους συμβιβασμούς, λύνονται με άλλα μέσα, κυρίως στρατιωτικά - πολεμικά.
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι ακριβώς η συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλα, βίαια -στρατιωτικά κυρίως- μέσα».
Ακόμα, ο κ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει καμιά συμφωνία, η οποία θα ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και η οποία προφανώς θα είναι προϊόν και των ασφυκτικών πιέσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Για να καταλήξει:
»Ούτε προκύπτει ότι η συμφωνία για το όνομα θα αφορά σύνθετη ονομασία με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις χρήσεις, θα εξασφαλίζει την αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ, ώστε να βάζει τέλος στους αλυτρωτισμούς, να κατοχυρώνει το απαραβίαστο των συνόρων με σεβασμό της κυριαρχίας της κάθε χώρας».
Τέλος απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.
Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους του μόχθου που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ, που προβληματίζονται από τις εξελίξεις και αναζητούν απαντήσεις, που εκτιμούν τη συνέπεια με την οποία στέκεται το Κόμμα απέναντι στο λαό, τόνισε χαρακτηριστικά.
Τον κ. Κουτσούμπα καλωσόρισε η Χαρά Κούτρα, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με ντόπιους καλλιτέχνες.
Την Κυριακή 3 Ιούνη, στις 11.00 π.μ., ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα παρευρεθεί στο πολιτικό μνημόσυνο του Χαρίλαου Φλωράκη, που πραγματοποιεί η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, στο Παλιοζογλώπι.

Πηγή: ΑΠΕ


http://www.zougla.gr/politiki/article/to-ke-den-prokite-na-stiriksi-kamia-simfonia-i-opia-8a-anigi-to-dromo-gia-tin-entaksi-tis-pgdm-sto-nato

1 σχόλιο:

 1. ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ (ΕΕ-ΝΑΤΟ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ; Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ/ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΒΟΘΡΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (είτε "Χρέος" λέγεται είτε Σκόπια!)! Για βοήθεια Σας για να καταλάβεται ακούστε το Ασμα: "Και λέγε λέγε λέγε λέγε ο Χριστιανός Τρελάθεικα και από τα πολλά Σου λέγε λέγε... και Ύστερα λένε πως φταίει ο..!"


  Αυτά έχει η Ζωή εάν σε Διοικούν Αποικιοκράτες και Το "Πολιτικό" Σου Σύστημα Είναι και "Είσαι" πατενταρισμένος Λακεδοραγιάς!

  Η Υποτακτικότητα Η Υποτέλεια Η Υποδούλωση Εμπεριέχει από την "Φύση" Της Την Αντιεπιστημονικότητα Την Ανικανότητα Την Αθλιότητα Την Ανθελληνικότητα και Αυτό που Εμφανίζεται Δημόσια και Κοινωνικοεθνικοπολιτικά ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΘΕΣΜΟΥΣ"!

  Αυτή η Σαπίλα η Βρωμίλα η Βοθρύλα Δεν Εμφανίστηκε "Κεραυνός Εν Αιθρία" εν μια Νυχτί!

  Είναι μια Διαδικασία Επίμονη και Επίπονη για την Φιδοποίηση και Σκουλικοποίηση μιας Κοινωνίας και δή της Ελληνικής! Μια Εξίσου Επίπονη και Επίμονη Διαδικασία για εκόλαυση Τόσο Του Πολιτικού Φιδιού όσο και της φράσης "Μάταια Ματεώτης τα Πάντα Ματεώτης"!

  Όλο το Πολιτικό και Πολιτειακό Λακεδοραγιάδικο Σύστημα Είναι Σε Εξαναγκασμό Αποδοχής Του Ψεύδους ΤΟΥ Αντιεθνικού Αυτοκαταστροφικού Ψεύδους! Το 1922 το 1974 δεν Είρθε από ... Εξωγήινες λανθασμένες Πολιτικές αλλά Λακεδοραγιάδικες Αντιλήψεις και Πράξεις Των Αποικιοκρατούμενων Λακεδοραγιάδων!

  Όποιος Μιλά και διαλαλεί σαν τον Τελάλη την Μέγιστη "Συναίνεση" την Μέγιστη "Συνεννόηση" την Μέγιστη "Συμφωνία" Επί Συγκεκριμένων Εθνικών Ζωτικών Θεμάτων (Παράδοση του Ορου/Λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΔΙΑΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!


  ΑΛΛΩΣΤΕ Στο ΣΗΜΕΡΑ που ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΒΙΑ ΚΑΙ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΙΜΑ (βλ. Τουρκία για Αιγαίο Θράκη Λωζάνη βλ. Αλβανία για Β. Ηπειρο/"Τζαμουριά") ΕΜΑΣ ΏΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ των Σκορπίων! ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ! "ΑΥΤΟΙ" ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΛΛΟΙΩΤΡΙΚΑ/ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ όπως η Κατρουλού τις Κυλλώτες της! Και για ΟΣΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΛΕΝΕ ότι τους έχουν "Αναγνωρίση" τόσοι! Θυμίζουμε Στα Σκουλικοραγιάδικα ότι: α) Διαμάχη Γαλλίας-Αγγλίας β) Γερμανίας-Γαλλίας ... ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ γ) ΚΙΝΑΣ-ΤΑΪΒΑΝ/ΦΟΡΜΟΖΑ η ΚΙΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ ΟΗΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ οι Yankees Στον ΟΗΕ!  ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΕΣ!


  .0. και Εσείς μιλάτε για τα Ξεράσματα του κάποιου Κυρίτση; Αυτός και Αυτοί ΟΛΟΙ Τους Ζούνε στην Εικονική περιβολή Των Ξένων Εργοδοτών Τους! Από "ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟ στην Σμύρνη" σε παραχώρηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ/ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ Σε Αλλοπρόσαλα Συνοθηλεύματα! Μα ακόμη και για τα "Επίσημα Ναζοί" της Αποικίας Μας την Χρυσή Αυγή (=Χίτλερ Αντολφ/Χ.Α.) ο Führer Τους Αναγνώριζε για Ελλάδα μόνο την .. Πελοπόννησο και μόνο την Αθήνα/Πειραιά ούτε καν Αττική!
  Και ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΩ σε Μια Αποικία που ηγούνται οι Διαχειριστές μιας Ξένης Εξουσίας οι Λακεδοραγιάδες "Μας" να Ακούμαι Εμετικά Ξεράσματα!  ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟ ΛΕΜΕ:


  ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΏΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΕΛΙΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΜΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ/ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!)!

  Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΧΡΗΕΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΙΣ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΏΣ... ΚΑΛΥΜΜΑ!

  Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ "ΚΟΜΜΑΤΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΑΝ ΥΠΟΠΤΟΣ!

  ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ-ΟΠΩΣ στην ΚΑΤΟΧΗ!  ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΟΣ/ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΠΙΩΝ!  ΓΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΓΙΑ ΣΤΕΓΝΩΜΑ... ΑΛΛΑ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή