Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

8/7/2016: Ο Τζέγκις Χάνος στην Κίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Alibaba και οι 40 COSCO(τάδες) - ΚΚΕ: Ευνοϊκό περιβάλλον στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων — 1/6/2018: Η «Δικαιοσύνη» της δίκαιας ανάπτυξης - ΠΑΜΕ! Τα δικαστήριά τους δεν μας φοβίζουν

Μια τέτοια πραγματικότητα ονειρεύομαι για το λαό μου, Δημητράκη


Προχωρούν σε νέες απεργίες από τις 6 Ιούνη
(ΦΩΤΟ)
Από τη μαζική γενική συνέλευση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ την 1η Ιούνη
Παρασκευή 01/06/2018 - 22:26 - Ενημέρωση: Παρασκευή 01/06/2018 - 22:47
Τη συντεταγμένη αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της «COSCO», στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής 1 Ιούνη, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του ΔΣ τους σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ.
Η απόφαση για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ελήφθη για την ανασύνταξη και την ακόμη καλύτερη οργάνωση του αγώνα έτσι ώστε να συνεχίσουν από καλύτερες θέσεις τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 6 Ιούνη.
  
Παράνομη έκρινε το Δικαστήριο και τη σημερινή απεργία - Συγκεντρωμένοι στις πύλες παραμένουν οι εργαζόμενοι
Παρασκευή 01/06/2018 - 20:17
Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά, το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιούνη, η σημερινή απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco». Μάλιστα το δικαστήριο χαρακτήρισε και «άμεσα εκτελεστέα» την απόφασή του.
Σημειώνεται ότι η «Cosco» είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας αυτή τη φορά να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, αξιοποιώντας το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που συντηρεί και αξιοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Η Δικαιοσύνη και αυτή τη φορά με συνοπτικές διαδικασίες έσπευσε να κάνει αποδεκτή, τη δεύτερη αγωγή μέσα σε ένα 24ωρο, που κατέθεσε η η εργοδοσία της «Cosco». 
Με νέα γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Παραμένουν σταθερά συγκεντρωμένοι μπροστά στις πύλες του ΣΕΜΠΟ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, έχοντας στο πλευρό τους και άλλους κλάδους εργαζομένων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρίσκονται νυχθημερόν στο χώρο, εκδηλώνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους.
Μιλώντας στη γενική συνέλευση ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, υπογράμμισε ότι «ήδη μετράμε θετικά αποτελέσματα, με την ενότητά μας σπάσαμε το όργιο τρομοκρατίας της εργοδοσίας, τσακίσαμε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και καταφέραμε το σωματείο να πατήσει γερά το πόδι του στους χώρους δουλειάς». 
Από την πλευρά του ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά χαιρετίζοντας το μεγάλο απεργιακό αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της «Cosco», τόνισε ότι το ΕΚΠ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία του Πειραιά θα βρίσκονται στο πλευρό τους όποια απόφαση και να πάρουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, προειδοποιώντας την εργοδοσία να μην τολμήσει να αγγίξει τρίχα απεργού γιατί θα του κόψουμε τα χέρια.
Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, με μια απόφαση - καρμπόν με αυτήν της Πέμπτης και με διαδικασίες «express», το δικαστήριο έκρινε «παράνομη» την απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, επικαλούμενο τον τυπικό όρο της μη αναγγελίας της απεργίας στην εργοδοσία 24 ώρες πριν την κήρυξή της, όπως ορίζουν οι αντιαπεργιακές διατάξεις στους νόμους των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης. Αυτήν τη φορά, μάλιστα, η απόφαση χαρακτηρίστηκε από το δικαστήριο «άμεσα εκτελεστέα», προφανώς για να αυξήσει την πίεση στους απεργούς και να δώσει το άλλοθι στις δυνάμεις καταστολής να πυκνώσουν την παρουσία τους στις πύλες του ΣΕΜΠΟ.
Οι δυο πανομοιότυπες αποφάσεις της αστικής Δικαιοσύνης μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, με τη δεύτερη να κλιμακώνει τους εκβιασμούς και την επίθεση στους απεργούς και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί συνάντηση εκπροσώπων της «Cosco» με τον υπουργό Ναυτιλίας, καθιστά την κυβέρνηση άμεσα υπεύθυνη για το χτύπημα της απεργίας και για την παραπέρα υπονόμευση της συλλογικής οργάνωσης και δράσης.
ΠΑΜΕ
Τα δικαστήριά τους δεν μας φοβίζουν - Απαντάμε με όπλο την αλληλεγγύη και τον αγώνα
Παρασκευή 01/06/2018 - 13:07 - Ενημέρωση: Παρασκευή 01/06/2018 - 13:26
Τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη τη δεύτερη μέρα απεργίας των εργαζομένων της «COSCO» αλλά και τιςσημερινές προσφυγέςτης εργοδοσίας καταγγέλλει τοΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας και τις ευθύνες της κυβέρνησης που υλοποιεί όλες τις επιλογές του κεφαλαίου, δίνει συνεχώς νόμους και επιχειρήματα, θωρακίζει τη μεγαλοεργοδοσία, την ισχυροποιεί απέναντι στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι τρομοκρατικές πρακτικές της "COSCO" και του ΟΛΠ εναντίον του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων και η "επιβράβευση" τους από τα δικαστήρια, αποτελεί ξεγύμνωμα των παραμυθιών που παπαγαλίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η υπουργός εργασίας περί δήθεν επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων και λοιπά “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Μια νέα, μαύρη σελίδα πρόσθεσε στην αντεργατική της βίβλο η κατά τα άλλα "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη.
Αποτελεί ντροπή και αίσχος η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έτρεξε να εκδικάσει μέσα σε λίγες ώρες τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η κινέζικη πολυεθνική "COSCO" εναντίον του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, αλλά και ο ΟΛΠ κατά του σωματείου των λιμενεργατών και να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Σε ελάχιστο χρόνο το δικαστήριο δικαίωσε την εταιρεία που επιχειρεί να βάλει στο γύψο τον αγώνα των εργαζομένων για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.
Το Πρωτοδικείο Πειραιά δηλαδή δικαίωσε την εταιρεία που μόλις χθες πιάστηκε στα πράσα να υποχρεώνει εργαζόμενους να δουλεύουν έως και 12 ώρες για να σπάσει την απεργία.
Οι τρομοκρατικές πρακτικές της "COSCO" και του ΟΛΠ εναντίον του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων και η "επιβράβευσή" τους από τα δικαστήρια αποτελεί ξεγύμνωμα των παραμυθιών που παπαγαλίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η υπουργός Εργασίας περί δήθεν επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων και λοιπά "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".
Η μάχη των εργαζομένων στην "COSCO" δίνει απάντηση και θρυμματίζει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι με το νόμο που ψήφισε, που βάζει εμπόδια στην απεργία, στη συλλογική δράση, δεν αλλάζει τίποτε. Φάνηκε καθαρά ότι κοροϊδεύει και προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους για να υποταχθούν, να αποδέχονται τα θέλω των αφεντικών και των κυβερνήσεών τους.
Η υπουργός εργοδοσίας της κυβέρνησης των βιομηχάνων, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ώρα που παραμυθιάζει τους εργάτες για "ανάπτυξη" και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, την ίδια ώρα επιβεβαιώνει το ρόλο της στο χτύπημα των δικαιωμάτων, των μισθών και των αγώνων των εργαζομένων.
Η "ανάπτυξή" τους σημαίνει γενίκευση των εργασιακών γκέτο τύπου "COSCO".
Η "ανάπτυξή" τους σημαίνει τρομοκρατία και διώξεις όσων διεκδικούν το δίκιο τους.
Η "ανάπτυξή" τους σημαίνει δουλειά μέχρι θανάτου για τα κέρδη των πολυεθνικών.
Η "ανάπτυξή" τους σημαίνει φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργάτες, κέρδη και χλιδή για τα αφεντικά.
Η κυβέρνηση είναι συνένοχη, γιατί υλοποιεί όλες τις επιλογές του κεφαλαίου. Έχει τεράστιες ευθύνες γιατί δίνει συνεχώς νόμους και επιχειρήματα, θωρακίζει τη μεγαλοεργοδοσία, την ισχυροποιεί απέναντι στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.
Κυβέρνηση, εργοδότες και τα τσιράκια τους πήραν μαχητική απάντηση χθες από τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στην απεργία με τα ταξικά συνδικάτα. Η τρομοκρατία και οι συκοφαντίες της "COSCO" πήραν απάντηση από τους εργαζόμενους που νέκρωσαν το Λιμάνι και ομόφωνα αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας, με το σύνθημα "DPORT και COSCO ακούστε το καλά, χωρίς υπογραφή κανένας για δουλειά".
Τα δικαστήριά τους δεν μας φοβίζουν, ούτε και οι νέες σημερινές προσφυγές της "Cosco" για να βγάλουν την απεργία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά παράνομη. Οι απειλές τους δεν μας τρομοκρατούν.
Απαντάμε με όπλο μας την αλληλεγγύη και το μαζικό, συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματά μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου, των νόμων και των διατάξεων που ψήφισε η κυβέρνηση με τη στήριξη των κομμάτων του κεφαλαίου.
Οργανώνουμε την πάλη μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες».
902  
https://zbabis.blogspot.com/2018/06/87208.7.2016-O-Tzegis-Xanos-stin-KIna-o-SYRIZA-alibaba-40-coscotades-1.6..2018-I-Dikaiosyni-tis-dikaias-anaptyxis-PAME-Ta-dikastiria-den-mas-tromazoun.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου