Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: Ο Σαμαράς νεκρανασταίνει το Grexit - Σέρνει τον χορό των ζόμπι



"Ο κος Σαμαράς κρύβεται από το φως και ανασύρει φαντάσματα. Νεκρανασταίνει το φόβο. Νεκρανασταίνει το  Grexit. Νεκρανασταίνει τη χρεοκοπία", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας το βράδυ του Σαββάτου τις εργασίες του διαρκούς συνεδρίου του κόμματος και κηρύσσοντας ουσιαστικά τον προεκλογικό αγώνα.
"Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χωρίς κανένα σεβασμό στο αξίωμά του, σέρνει αυτό το χορό των ζόμπι. Με μουσική υπόκρουση το ψέμα σε όλες τις εκδοχές του", προσέθεσε, και υπογράμμισε "Και προσέξτε που έχει φτάσει. Να χρησιμοποιεί τη λέξη ΑΛΗΘΕΙΑ σε μια εκστρατεία ψέματος".
"Και ξέρουμε πόσο αδίστακτος είναι ο δικός μας αντίπαλος. Όχι μόνο η φθαρμένη κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλά και το γερασμένο, αμαρτωλό και αδιόρθωτο σύστημα εξουσίας που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε πεδίο ασυδοσίας. Και την ενημέρωση σε προπαγάνδα φόβου. Τη δημοκρατία σε βιομηχανία τροπολογιών και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Και την εθνική κυριαρχία σε πουκάμισο αδειανό", σημείωσε, και τόνισε πως  "Η εκλογική μάχη ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες, όπως ακριβώς τελείωσε αυτή του 2012".
Μεταξύ άλλων, εξαπολύοντας επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, είπε: "Προχτές μάλιστα ανακάλυψε και το.... κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για να ανασύρει το ζόμπι της χρεοκοπίας. Ας το διαβάσει τουλάχιστον το πρόγραμμά μας. Για να δει ποιος είναι ο οδικός χάρτης της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης που προτείνουμε. Και σε ποιο δρόμο θα μπει η Ελλάδα μετά τις εκλογές".
Παράλληλα, τόνισε πως στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται δέκα μόνο υπουργεία. "Αλλάζουμε την δομή της Κυβέρνησης (με συγχώνευση υπουργείων,  κατάργηση κυβερνητικών οργάνων) για τον καλύτερο συντονισμό και τον σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Δε θα έχουμε υπουργικό συμβούλιο διακοσμητικό αλλά ισχυρό συλλογικό όργανο πολιτικού σχεδιασμού και συντονισμού. Καταργούμε τα πολυάριθμα κυβερνητικά όργανα που λειτουργούν ως φυτώρια διαφθοράς και διάχυσης της πολιτικής ευθύνης. Αποσυμφορούμε το δημόσιο τομέα από τις στρατιές των Συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προωθούμε τη στελέχωση των Γραφείων Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων Υπαλλήλων. Καταργούμε τη μνημονιακή νομοθεσία για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων Καταργούμε το θεσμό της διαθεσιμότητας στα πλαίσια της κινητικότητας για τον εξορθολογισμό της κατανομής προσωπικού μεταξύ των υπηρεσιών και των υπουργείων", είπε χαρακτηριστικά.
"Αφήνουμε το κ. Σαμαρά να ασχολείται με τα ζόμπι και εμείς δεν γυρίζουμε απλώς σελίδα. Αλλάζουμε βιβλίο. Εκείνοι με τα ζόμπι εμείς με τη ζωή, με την ελπίδα, με το αύριο αυτού του τόπου. Εκείνοι με το χθες το οδυνηρό, εμείς με το αύριο το ελπιδοφόρο", κατέληξε.
πηγή φωτογραφίας: sooc
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/tsipras-o-samaras-nekranastainei-to-grexit-sernei-ton-xoro-twn-zompi.3228237.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου