Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Εκλογικές σκοπιμότητες στη μη χρηματοδότηση έργων καταγγέλει η Ρένα Δούρου

Για εκλογικές σκοπιμότητες στη μη χρηματοδότηση δημόσιων έργων καταγγέλει την Τράπεζα της Ελλάδος η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Εκλογικές σκοπιμότητες στη μη χρηματοδότηση έργων καταγγέλει η Ρένα Δούρου
Μάλιστα, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου η κ. Δούρου, με τίτλο «Απόφαση πολιτικής εμπάθειας ή ανικανότητας Σχετικά με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», την Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014, με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια είχε θέσει το ερώτημα εάν «τρέχει κάτι με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;» και σήμερα, τονίζει, πλέον γνωρίζουμε.

«Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια είχε πράξει όλα όσα εκ του νόμου όφειλε να κάνει, προκειμένου να εκτελεστούν οι 6 κατανομές χρηματοδότησης συνολικού ύψους 9.000.013,70 ευρώ, που είχαν εγκριθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Τράπεζα της Ελλάδας δεν προχώρησε στην κατανομή των χρημάτων σε συμβασιοποιημένα έργα που έχει υποδείξει η Περιφέρεια» υπογραμμίζει η Ρένα Δούρου.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα έργα, τα οποία αφορούν σε:
α) αντιπλημμυρικά,
β) κατασκευής και
γ) συντηρήσεων οδών.
Ειδικότερα: 5.934.129,34 € που αφορούν σε έργα αρμοδιότητας Περιφέρειας, 2.011.605,93 € σε έργα Δήμων, 1.000.000 € στην υδροδότηση της Αίγινας και 54.278,43 € σε μελέτες.
«Στην ανακοίνωση της 31ης Δεκεμβρίου απευθύναμε μια ευχή : να μην επικρατήσουν εκλογικές σκοπιμότητες στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων.Η ευχή δεν ευοδώθηκε», τονίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση.
Η Περιφέρεια Αττικής θέτει επίσης, έξι αμείλικτα ερωτήματα:
  • Ποια λογική πρυτάνευσε στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να μην προχωρήσει στην κατανομή της χρηματοδότησης ως όφειλε;
  • Είναι ή όχι η πρώτη φορά που δεν ακολουθείται η δέουσα διαδικασία από την πλευρά της ΤτΕ; Πολλώ δε μάλλον που πέρυσι αντίστοιχα αιτήματα της Περιφέρειας Αττικής κατατέθηκαν ακόμη και στις 31/12/14 και εκτελέστηκαν από την ΤτΕ…
  • Γιατί η φετινή απόφαση πλήττει κυρίως την Περιφέρεια Αττικής;
  • Ποια είναι τα πραγματικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία κάποιες κατανομές εκτελέστηκαν και κάποιες όχι; Τη στιγμή δε μάλιστα που το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είχε εγκρίνει τη σχετική χρηματοδότηση.
  • Τι ρόλο έπαιξαν τα ηλεκτρονικά μηνύματα (emails) εκ μέρους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προς την ΤτΕ σχετικά με την «επιλογή» των Περιφερειών που θα χρηματοδοτηθούν;
  • Εντέλει, έχουμε να κάνουμε με μια απόφαση που οφείλεται σε πολιτική εμπάθεια ή σε ανικανότητα;
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64117970


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου