Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Φερχόφσταντ: Μια έξοδος της Ελλάδας θα κόστιζε πολύ ακριβά στην ευρωζώνη

Την άποψη ότι η αναζωπυρωθείσα συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι αντιπαραγωγική και αν πραγματοποιούνταν θα κόστιζε πολύ ακριβά στα κράτη-μέλη της ενιαίας νομισματικής ένωσης, εξέφρασε ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ, Σημείωσε παράλληλα ότι η ευρωζώνη δεν είναι μόνο μια οικονομική ένωση, αλλά μια κοινότητα βασισμένη σε αρχές και δεν είναι οι άλλοι αυτοί που θα πουν τι πρέπει να πράξουν οι Ελληνες οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν δημοκρατικά ποιόν θα ψηφίσουν.

Φερχόφσταντ: Μια έξοδος της Ελλάδας θα κόστιζε πολύ ακριβά στην ευρωζώνη
Σύμφωνα με τον Γκ. Φερχόφσταντ, η συζήτηση για το Grexit δεν είναι έξυπνη, είναι αντιπαραγωγική γιατί ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποτελέσει σοκ για την ευρωζώνη. Οπως τόνισε, σε εκδήλωση που διοργανώνει η πολιτική του ομάδα με θέμα την ανάπτυξη, με τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί από τα κράτη μέλη ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κόστιζε 3 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, 6 δισ. ευρώ στην Πορτογαλία, 29 δισ. ευρώ στην Ισπανία, 44 δις στην Ιταλία, 49 δισ. ευρώ στη Γαλλία και 66 δισ. - 80 δισ. ευρώ στη Γερμανία.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ενδεχόμενη έξοδος θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για την οικονομική ανάκαμψη των περισσότερων χωρών της ευρωζώνης, είπε και σημείωσε ότι η εναλλακτική δεν είναι να ξαναρχίσουμε να συζητάμε για ενδεχόμενη αποχώρηση χωρών από το ευρώ αλλά να αρχίσουμε μια θαρραλέα συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και τα κράτη μέλη.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64119318

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου