Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Βρετανία: Η κυβέρνηση προωθεί νόμο για ευρεία παρακολούθηση τηλεφώνων και διαδικτύου




Εκμεταλλευόμενη το πρόσφορο κλίμα της τρομοϋστερίας, η βρετανική κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει την ευρεία παρακολούθηση των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Σήμερα η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι υποστήριξε ότι η αποτυχία της Βουλής να θεσπίσει ένα νόμο ο οποίος θα αναγκάζει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να συλλέγουν και να αποθηκεύουν στοιχεία για τις επικοινωνίες μέσω τηλεφωνίας και του διαδικτύου θέτει σε κίνδυνο ζωές και αποδυναμώνει τις δυνατότητες που έχει η χώρα να προστατεύει τον εαυτό της. «Κάθε ημέρα που περνάει χωρίς πρόταση για ένα νόμο περί των δεδομένων για τις επικοινωνίες, οι δυνατότητες τις οποίες έχουν οι άνθρωποι που φροντίζουν να είμαστε ασφαλείς ελαττώνονται και... περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν και, ναι, εγκλήματα θα μείνουν ατιμώρητα και ζωές αθώων θα διατρέξουν κίνδυνο», είπε η Μέι, μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.
Η Μέι, στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι οι Υπηρεσίες Ασφαλείας έχουν ανάγκη επειγόντως τις επιπρόσθετες δυνατότητες, αλλά οι κομματικές πολιτικές διαφωνίες προσκόπτουν την κύρωση ενός νόμου για να επιλυθεί το ζήτημα. Η αναφορά αυτή ερμηνεύεται ως άσκηση πίεσης κυρίως προς τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, το κόμμα το οποίο αποτελεί τον ήσσονα εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Τόρις, το οποίο αντιτίθεται στην προώθηση ενός τέτοιου σχεδίου νόμου, λέγοντας ότι θα παραβιαζόταν το δικαίωμα των πολιτών στην ιδιωτική ζωή.



http://e-oikodomos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_79.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου