Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Το BBC παρουσιάζει την «επανάσταση του γαντιού»


Εκτενές αφιέρωμα στην «εξέγερση του πλαστικού γαντιού» φιλοξενεί σήμερα το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, που παρουσιάζει τον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Μια ομάδα μεσήλικων γυναικών έχουν γίνει ηρωίδες για τους Έλληνες που έχουν χτυπηθεί από τις πολιτικές λιτότητας, αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC, καθώς αυτές οι γυναίκες αρνήθηκαν να αποσυρθούν ησύχως όταν τις απέλυσαν, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο στο κέντρο της Αθήνας πάνω από ένα χρόνο διεκδικώντας να πάρουν πίσω την εργασία τους και προκάλεσαν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, γράφει το BBC στην σημερινή του ηλεκτρονική έκδοση.
Το βρετανικό δίκτυο επισκέπτεται τις Ελληνίδες αγωνιζόμενες καθαρίστριες στο πεζοδρόμιο όπου δίνουν τον αγώνα τους, παρουσιάζοντας την προσωπική ιστορία που κρύβεται πίσω από τα πρόσωπα τους αλλά την πορεία του αγώνα τους.
Αναφερόμενο δε στη γνωστή ελληνική τακτική του καπελώματος κοινωνικών κινημάτων για πολιτικά οφέλη, το BBC μιλάει με την κίνηση Αλληλεγγύη για όλους του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας τέτοια πρόθεση στο επικρατέστερο κόμμα για την ανάληψη εξουσίας και καταλήγει: «Στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, η ενδεχόμενη νίκη ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανησυχία. Αλλά στο «στρατόπεδο» των καθαριστριών έξω από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία για το ότι ο Τσίπρας όχι μόνο θα κερδίσει αλλά και για το ότι θα κρατήσει τις υποσχέσεις του».
http://tvxs.gr/news/ellada/bbc-paroysiazei-tin-epanastasi-toy-gantioy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου