Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

To KKE ζητεί εξηγήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά




«Ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει σε διμερές επίπεδο όλα τα κόμματα, καθώς και τη Βουλή, για τις συζητήσεις που είχε στη Γερμανία και στη Γαλλία, πριν την ανακοίνωση του πακέτου των νέων μέτρων» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.


Νωρίτερα, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είχε καλέσει τον ελληνικό λαό να «υποδεχτεί» το πακέτο των νέων μέτρων με γενική απεργία και να σταματήσει να το αντιμετωπίζει μοιρολατρικά.

«Υπάρχει ένα πακέτο το οποίο πέφτει στις πλάτες του λαού και του αφαιρεί ό,τι έχει απομείνει. Από εκεί και πέρα μπορεί να υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της μιας ή της άλλης διαχειριστικής λύσης. Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει αν θα κυριαρχήσει η μια ή η άλλη επιλογή, από ποια τσέπη θα του πάρουν και πως θα χειριστούν το ζήτημα. Αυτό που έχει σημασία είναι να υποδεχτεί ο λαός τα μέτρα με γενική απεργία, με κλιμακωμένους αγώνες ανάμεσα σε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο κάθε κλάδος να παλεύει για τα αιτήματά του και ταυτόχρονα να στηρίζει τις γενικές κινητοποιήσεις» δήλωσε.

Ο κ. Σαμαράς έγινε δεκτός το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε για τις επαφές του στο Βερολίνο και το Παρίσι.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «δίνεται η μάχη για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας, για να φέρουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, την ανάκαμψη».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ακόμη ότι «το λόμπι της δραχμής έχασε έναν αποφασιστικό γύρο» και κατέληξε: «έχουμε ακόμα πολλή δουλεία μπροστά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου