Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Εξέγερση στην Ύδρα κατά του ΣΔΟΕ. (Oι κυβερνητικοί αλήτες στην καταστολή ενέπλεξαν και πλοίο του πολεμικού ναυτικού)!





Τη σύλληψη ιδιοκτήτριας εστιατορίου στην Ύδρα που δεν έκοβε αποδείξεις, προσπάθησαν να αποτρέψουν οι συμπολίτες της. Η σύγκρουση κράτησε μία ολόκληρη ημέρα και η σύλληψη κατέστη εφικτή μόνο μετά την αποστολή μονάδας των ΜΑΤ από τον Πειραιά με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.



Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την Παρασκευή 17 Αυγούστου και κατά τον έλεγχο κλιμακίου του ΣΔΟΕ οδηγήθηκε στο αυτόφωρο γνωστή επιχειρηματίας της Ύδρας, ιδιοκτήτρια εστιατορίου. Εξαιτίας όμως σοβαρού προβλήματος υγείας που της προέκυψε λόγω του σοκ που βίωσε, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και τη θέση της ενώπιον της δικαιοσύνης έλαβε ο γιος της.



Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ώρα της σύλληψης, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου έξω από το αστυνομικό τμήμα εκφράζοντας την αντίθεσή του προς το περιστατικό και κυρίως για το γεγονός ότι η παραμονή στο κρατητήριο θα διαρκούσε όλο το Σαββατοκύριακο, αφού η σύλληψη έγινε ημέρα Παρασκευή. Οι συμπολίτες της ιδιοκτήτριας, παρέμειναν έξω από το τμήμα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας. Έτσι, προκειμένου, να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια, νωρίς το πρωί του Σαββάτου κατέφθασε με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να καταστείλουν κάθε πιθανό επεισόδιο και να οδηγήσουν τον νεαρό κρατούμενο στην Αθήνα, όπου τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Τελικά, όμως, τα επεισόδια δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθούν, καθώς ο συγκεντρωμένος κόσμος ήρθε σε σύγκρουση με τους άνδρες των ΜΑΤ, που προέβησαν σε χρήση χημικών στην παραλία του λιμανιού. Γεγονότα που όπως αναφέρουν οι κάτοικοι και τοπικοί παράγοντες του νησιού, η Ύδρα δεν είχε ζήσει ποτέ στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου