Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

O απολογισμός των επεισοδίων στις Σκουριές. (Στο μπομπολιστάν ανήκει η μονόπλευρη zougla.gr);



Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχίστηκε η ένταση στη βόρεια Χαλκιδική, όπου κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού. Από τα επεισόδια, που ξεκίνησαν το μεσημέρι, τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί κι ένας πολίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.


Όλα άρχισαν χθες το μεσημέρι, στην ορεινή περιοχή Χονδρό Δένδρο Μεγάλης Παναγίας, όπου συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της Βόρειας Χαλκιδικής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού που σχεδιάζεται στην ορεινή τοποθεσία «Σκουριές».

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν το βράδυ στην Ιερισσό, έδρα του δήμου Αριστοτέλη, όπου ομάδα πολιτών, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού έστησε οδοφράγματα κι άναψε φωτιές, προκάλεσε φθορές αρχικά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια μπήκε στο δημαρχείο όπου επιτέθηκε σε αστυνομικούς. Το γεγονός διαψεύδουν οι κάτοικοι.

Οι τελευταίοι προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ με την αποχώρηση των διαμαρτυρόμενων κατοίκων.

Ωστόσο, όλη τη νύχτα η Αστυνομία βρισκόταν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο νέων επεισοδίων. Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν συνολικά δέκα άτομα, αλλά καμία από τις προσαγωγές δεν μετατράπηκε σε σύλληψη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στη zougla.gr, η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, κάτι το οποίο διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου