Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ INDYMEDIA



Η ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ
Σήμερα η μέση επισκεψιμότητα σελίδων κάθε ημέρα στο athens.indymedia.org φτάνει τα τρία εκατομμύρια, ενώ στις 7 Δεκέμβρη του 2008 σημείωσε παραπάνω από εννέα εκατομμύρια αναγνώσεις.
Το Indymedia έχει πολλές φορές κατηγορηθεί ως σελίδα προώθησης παράνομων πράξεων, συκοφαντίας και δυσφήμησης, τόσο από τις κρατικές αρχές, όσο και από ακροδεξιούς (π)ηθικολόγους.

Η επίθεση, όμως, ενάντια στο Indymedia, δεν είναι μια απλά επίθεση σε έναν ιστότοπο, με πρόσχημα την νομιμότητα. Εντάσσεται στην προσπάθεια για φίμωση κάθε φωνής ενάντια στο σύστημα της φιλελεύθερης ολιγαρχίας (που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο αυταρχική), παράλληλα με την προώθηση της συνωμοσιολογικής θεώρησης των πραγμάτων και της ενημέρωσης τύπου fast food, χωρίς κανένα ιδεολογικό και ηθικό υπόβαθρο. Οι τηλεπωλητές δημόσιοι κατήγοροι του Indymedia προτάσσουν πως “προωθεί την βία”…Πέραν του ότι ο ίδιος ο κατήγορος που…δήθεν “υπερασπίζεται την κοινωνική ειρήνη” προωθεί εμφυλιοπολεμικές λογικές με διάφορες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, είναι τουλάχιστον παράλογο και υποκριτικό να μιλούν οι εκπρόσωποι του Κράτους, του μηχανισμού δηλαδή που στηρίζεται κατεξοχήν σε κάθε μορφή βίας, για “προώθηση της βίας”.Το κράδαιμα του ροπάλου, θα πρεπε να ταν το οικουμενικό σύμβολο του Κράτους, καθώς πίσω από κάθε νόμο, κάθε διάταγμα, κάθε δικαστική εντολή βρίσκεται η σιωπηρή υπόσχεση της βίας ενάντια σ’ όσους δεν συμμορφώνονται με τις άνωθεν εντολές.
Ο Νόμος, λοιπόν, επιλέγει να κινηθεί απειλητικά ενάντια στο athens.indymedia. Ο ίδιος νόμος, που ως γνωστόν..κινήθηκε ενάντια στα καρτέλ, απέδωσε τις ευθύνες για τη ληστεία των ταμείων μέσω των ομολόγων, συνέλαβε τους δράστες ρατσιστικών εγκλημάτων, τιμώρησε τις κάθε λογής “ζαρντινιέρες”, αποκάλυψε τον “κομιστή του dvd”, εξάρθρωσε το παραδικαστικό κύκλωμα, δεν φοβήθηκε να τα βάλει με σωματέμπορους-πρεζέμπορους και μαστρωπούς, τιμώρησε τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Βατοπαιδίου, δεν δίστασε να διερευνήσει τη διακίνηση κεφαλαίων μέσω offshore κτλ.
Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που ενώ χρησιμοποιούν ως πηγή το Indymedia, παραλείποντας φυσικά κάθε αναφορά σ’ αυτό, δεν ενοχλούνται από την προώθηση του φασισμού είτε μέσω light λαϊκίστικων εφημερίδων, όπως το Πρώτο Θέμα, είτε μέσω ακραίων εθνικιστικών ιστότοπων, όπως αυτό του Στόχου (φυλλάδα ενδεικτική για την πνευματική κατάσταση ενός μέσου εθνικιστή), ή όπως του ιστότοπου της Χρυσής Αυγής και των διαφόρων blog της που εμπορεύονται ακόμη εγχειρίδια σχετικά με τον Χίτλερ και τον Γκέμπελς, ή “μουσικά” cd διαφόρων νεοναζιστικών συγκροτημάτων ........
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=141879
8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου