Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Συνελήφθησαν οι σύγχρονοι «Ρομπέν» της Ισπανίας



Δύο αριστεροί ακτιβιστές συνελήφθησαν μετά τις κλοπές τροφίμων από δύο σουπερμάρκετ στην Ανδαλουσία, μία επιχείρηση «κομάντο» που μπορεί να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τον τοπικό βουλευτή και δήμαρχο της Μαριναλέδα Χοσέ Μανουέλ Σάντσεθ Γορδίλιο, γνωστό για την παρρησία και τη μαχητικότητά του.


Ο βουλευτής στο τοπικό Κοινοβούλιο με το αριστερό κόμμα Ενωμένη Αριστερά (IU), που επίσης συμμετέχει στην κατάληψη μίας μεγάλης αγροτικής έκτασης (finca), έλαβε κλήτευση να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή.

Παριστάνοντας τον σημερινό «Ρομπέν των Δασών» ο Σάντσεθ Γορδίλιο και η ομάδα του εισέβαλαν σε δύο σουπερμάρκετ στην Εθίχα και το Άρκος ντε Φροντέρα, στην Ανδαλουσία, γεμίζοντας καρότσια με τρόφιμα, τα οποία προόριζαν να αναδιανείμουν στον πληθυσμό μέσα από ένα δίκτυο από «λαϊκές καντίνες». Ένα από τα σουπερμάρκετ, το Mercadona, άσκησε μήνυση εναντίον τους.

«Γνωρίζουμε πως ο Σάντσεθ Γορδίλιο, ίσως κι άλλοι σύντροφοι, πρόκειται να κληθούν να παρουσιαστούν στον δικαστή, όμως η κλήτευση δεν έχει έλθει ακόμη», τόνισε σήμερα ο Χοσέ Καβαλιέρο, στέλεχος της Εργατικής Ένωσης της Ανδαλουσίας (SAT).

Άλλοι δύο αριστεριστές, που συμμετείχαν στην επιχείρηση 'απαλλοτρίωσης' των τροφίμων, «συνελήφθησαν και πέρασαν τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα της Σεβίλλης», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι δύο άνδρες κατέθεσαν στον δικαστή, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για κλοπή και εξαναγκασμό, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο Σάντσεθ Γορδίλιο πέρασε τη νύχτα με μία ομάδα αριστεριστών και συνδικαλιστών, μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο Καβαλιέρο, σε σκηνές και στρώματα μέσα στη finca 1.200 εκταρίων, που ανήκει στο υπουργείο Αμύνης και την οποία έχουν καταλάβει επί 17 ημέρες, διεκδικώντας καλλίτερο αναδασμό γαιών στην περιοχή αυτή της νοτίου Ισπανίας, όπου εξακολουθεί η παράδοση των «τσιφλικιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου