Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Εικόνες διάλυσης στο Νοσοκομείο Χανίων



Στα όριά τους έχουν φτάσει ασθενείς και γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό, που παρουσιάζει εικόνες διάλυσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με δύο γιατρούς να εξυπηρετούν δεκάδες αιματολογικά περιστατικά (κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, λευχαιμίες, λεμφώματα) από Χανιά και Ρέθυμνο έχει απομείνει η Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου, με τους ασθενείς να εκφράζουν σε επιστολές τους, την αγωνία τους για την ελαχιστοποίηση του αριθμού των γιατρών.

Την ίδια ώρα η επίσχεση εργασίας των γιατρών δοκιμάζει τις αντοχές ασθενών, όπως οι διαβητικοί, που διαμαρτύρονται για την υπολειτουργία Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Την υποστελέχωση της Αιματολογικής Κλινικής επιβεβαίωσε και το Δ.Σ της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ Χανίων.

Οι γιατροί επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη της επαρκούς στελέχωσης της Κλινικής με ιατρικό προσωπικό και ζητούν την άμεση επέμβαση των αρμόδιων φορέων.

Όπως επεσήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών κα Κατερίνα Μανιμανάκη, η Κλινική αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί. Δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των δύο επικουρικών γιατρών και η Κλινική λειτουργεί με δύο γιατρούς, ενώ εκκρεμούν οι διορισμοί δύο μόνιμων θέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την Ένωση Γιατρών, μέχρι τις αρχές του περασμένου Ιουλίου στην Αιματολογική Κλινική εργάζονταν πέντε γιατροί και έτσι ήταν εφικτό να λειτουργεί σε καθημερινή βάση Αιματολογικό Εξωτερικό Ιατρείο, εξυπηρετώντας περίπου 50 - 60 περιστατικά την εβδομάδα, ενώ τώρα εξυπηρετούνται τα μισά, δηλαδή 20 - 25 την εβδομάδα.

Επειδή έληξε η σύμβαση των τριών γιατρών, πλέον το Αιματολογικό Εξωτερικό Ιατρείο λειτουργεί αναγκαστικά μόνο δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν δεκάδες ασθενείς.

Αυτή τη στιγμή κάποιος ασθενής που επιθυμεί να εξετασθεί από αιματολόγο και θέλει να κλείσει ραντεβού για το συγκεκριμένο Τμήμα, πρέπει να περιμένει για μετά τον ερχόμενο Νοέμβριο, αφού μέχρι τότε τα ραντεβού έχουν καλυφθεί!

Έτσι δεκάδες ασθενείς από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, που αντιμετωπίζουν σοβαρά αιματολογικά περιστατικά (κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, λευχαιμίες, λεμφώματα), είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται σε Αιματολογικά Εξωτερικά Ιατρεία του Ηρακλείου και της Αθήνας καθώς στο Νοσοκομείο έχουν απομείνει μόνο δύο αιματολόγοι.



Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου