Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Να τι λένε το αρχηλαμόγιο Μπόμπολας και τα έμμισθα του Έθνους τσιράκια του:ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Μποφόρ... χρεοκοπίας για τον ΣΥΡΙΖΑ


Η πρώτη εσωκομματική κόντρα μετά τις εκλογές με αφορμή τις δηλώσεις Λαφαζάνη. Αντίθετος ο Δ. Παπαδημούλης με μήνυμα στο twitter γράφοντας: «Οχι στο Μνημόνιο, όχι στη χρεοκοπία». Υπέρ της θέσης Λαφαζάνη ο βουλευτής Τ. Κουράκης
Την αντίθεσή του στις δηλώσεις Π. Λαφαζάνη εξέφρασε ο Δ. Παπαδημούλης
Την αντίθεσή του στις δηλώσεις Π. Λαφαζάνη εξέφρασε ο Δ. Παπαδημούλης
Κεραυνός εν αιθρία ήταν για την Κουμουνδούρου οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη περί χρεοκοπίας της χώρας, προκαλώντας τις πρώτες εσωτερικές αναταράξεις, μετά τις εκλογές του Ιουνίου.
Οι φωτιές που άναψαν, μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία -χαρακτήρισε «ντροπή» τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ- μπορεί να σβήσουν, προσωρινά, αλλά θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι το παράδειγμα του κ. Λαφαζάνη θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη του κόμματος.
Μεταξύ αυτών είναι και ο βουλευτής Τάσος Κουράκης, ο οποίος υποστήριξε τον κ. Λαφαζάνη λέγοντας πως «δεν είναι σίγουρος ότι είναι λάθος αυτά που είπε». Στον αντίποδα, ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης «κελάηδησε» προχθές στο twitter, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη και τον θόρυβο που προκλήθηκε, αναρτώντας μια λιτή δήλωση:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος στη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική γιατί οδηγεί στη χρεοκοπία και τη δραχμή. Οχι στο Μνημόνιο και τη χρεοκοπία», έγραψε στο twitter, προφανώς απαντώντας εμμέσως στον κ. Λαφαζάνη.
Μποφόρ... χρεοκοπίας για τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, επανήλθε και χθες καθώς εξέφρασε τον φόβο του για την τύχη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη: «Η Ευρωζώνη βράζει. Τα σενάρια με πρώτο θύμα την Ελλάδα στο φουλ. Για να βγούμε από την "καραντίνα", χρειάζονται αλλαγές και συμμαχίες τώρα!» επεσήμανε για να επιτεθεί ταυτόχρονα και κατά του κυβερνητικού σχήματος λέγοντας ότι «βήμα βήμα χτίζεται η παλαιοδεξιά μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, Στουρνάρα με φιλική συμμετοχή Βενιζέλου ? Κουβέλη. Και οι 3 είναι συνυπεύθυνοι».
Οι αναφορές αυτές του κ. Παπαδημούλη προφανώς έδειχναν και τον τρόπο που κατά τη γνώμη του πρέπει να ασκηθεί η αντιπολιτευτική γραμμή της παράταξης.
Ωστόσο, χθες ο βουλευτής Τάσος Κουράκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, υποστήριξε ότι αυτό που είπε ο κ. Λαφαζάνης είναι προς τους ξένους ηγέτες ότι «δεν πρέπει να μας παραζορίζουν» και ότι «εμείς έτσι και βγούμε κυβέρνηση θα πάμε να τους πούμε «κοιτάξτε να δείτε, το πράγμα δεν βγαίνει», δεν μπορούμε να πληρώσουμε, ζητάμε διαγραφή του χρέους... κι άμα θέλετε».
Συνέχισε δε ο κ. Κουράκης ότι ο κ. Λαφαζάνης είπε «μη μας λέτε περί χρεοκοπίας γιατί μπορεί να την κάνουμε και μονομερώς και εμείς, θα χάσετε εσείς, θα χάσουμε και εμείς. Επομένως να τα βρούμε σε άλλο επίπεδο».
Η συνάντηση
Τα θέματα αυτά, πιθανόν και η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ?έθεσε θέμα ο κ. Κουράκης-, προφανώς θα συζητηθούν στην πρώτη, μετά τον Δεκαπενταύγουστο συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και στα Οργανα, τόσο του ΣΥΝ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παρενέβη και το ΚΚΕ καθώς σχολίασε ότι «η νέα χρεοκοπία, για την οποία κυβέρνηση ? ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν σχετικά με το ποιος τη θέλει και ποιος όχι, είναι δρομολογημένη. Αυτό και οι δύο το κρύβουν, όπως και ότι ο λαός θα πληρώσει και πάλι τις συνέπειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου