Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Έριξαν εμπρηστικό μηχανισμό για κάψουν ζωντανούς μετανάστες στους Αγίους Αναργύρους


Όπως καταγγέλλει η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» ομάδα τριών νεοναζί επιχείρησε να κάψει ζωντανούς Πακιστανούς μετανάστες μέσα στο σπίτι τους την ώρα που κοιμόντουσαν χρησιμοποιώντας εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό.
Το περιστατικό έγινε έγινε στις 2 το ξημέρωμα του Σαββάτου 25/8 στην οδό Ι. Μέρλα στους Αγίους Αναργύρους.
Το μπουκάλι με βενζίνη είχε στην άκρη εκρηκτική ύλη και εξερράγη πάνω στο στρώμα όπου κοιμόταν ο Ναβίτ Ναβάζ που μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και στο χέρι και νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Οι δυο μετανάστες μένουν στο συγκεκριμένο σπίτι τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα και στο πλευρό τους βρέθηκαν πολλοί γείτονες που ειδοποίησαν και την αστυνομία.
Αμέσως μετά την επίθεση εθεάθησαν 3 σωματώδης άνδρες να παρακολουθούν το σπίτι οι οποίοι «εξαφανίστηκαν» δυο λεπτά πριν φτάσει η αστυνομία.
Πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου είχε ξαναγίνει επίθεση με μολότωφ στο τζαμί που βρίσκεται κάποια στενά πιο πάνω από το σπίτι. Τότε η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με τους Πακιστανούς της περιοχής είχε οργανώσει μαζική διαδήλωση καταγγέλλοντας την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου