Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Θερινά μαθήματα καταστολής




Παλιά είχαμε την Κερατέα. Οι Ματατζήδες και όλα τα υπόλοιπα όργανα καταστολής αυτής της χώρας (διότι για προστασίας του πολίτη δε κάνουν) έκαναν μία πετυχημένη πρόβα αντάρτικου μέσα σε πόλεις, στην περιοχή της Λαυρεωτικής. Εξοπλισμένοι με γκλοπ, δακρυγόνα κι εμπειρίες από την Κερατέα ήρθαν στην Αθήνα και ανοίξανε κεφάλια το καλοκαίρι του 2011 και τον Φλεβάρη του 2012.
Και όπως νιώσαμε όλοι στο πετσί μας, στα ρουθούνια μας και στα μάτια μας, περάσανε με άριστα τις εξετάσεις. 
Να όμως που έρχεται ο Σεπτέμβρης, η νέα εξεταστική περίοδος. Και τότε τα θέματα θα ναι πιο δύσκολα. 
Όσοι ήμασταν τον Φλεβάρη στο Σύνταγμα, στην πρώτη γραμμή, διαπιστώσαμε πως όταν έριχναν οι ματατζήδες δακρυγόνα, υποχωρούσαμε αλλά δε φεύγαμε. Κάναμε λίγα βήματα πίσω και προχωρούσαμε ενωμένοι πάλι μπροστά. Με εξέπληξε πολύ αυτή η στάση που κράτησε ο κόσμος και πραγματικά μου 'δινε κουράγιο και δύναμη στο να αντιμετωπίσω τους ένστολους. Οι μάχες όμως σκόρπισαν σε όλο το κέντρο και το παρακράτος έκαψε όλη την πρωτεύουσα. Με λίγα λόγια, κατάφεραν να στρέψουν την προσοχή αλλού. Μακριά από τη Βουλή.  
Αυτά έγιναν 6 μήνες πριν. Ακολούθησαν οι εκλογές - παρωδία στις οποίες το μόνο που κατάφεραν κάποιοι ανεγκέφαλοι ήταν να προσφέρουν σε ναζιστές κάποιες βουλευτικές έδρες. Μετά τις εκλογές παρατηρήσαμε πως δεν άλλαξε τίποτα. Η κοροϊδία συνεχίστηκε. Ο Σαμαράς συνεχίζει το καταστροφικό έργο του Παπανδρέου και οι νεοδημοκράτες δε ξέρουν που να κρυφτούν από την ντροπή τους, όσοι έχουν λίγη τσίπα μέσα τους. Μας χαλούσε ο τεχνοκράτης που είχαμε για πρωθυπουργό τότε, την στιγμή που ο Μόντι χτυπάει δυνατά το χέρι του πάνω στο τραπέζι. Ας απολαύσουμε τον Αντωνάκη τώρα...
Όλα αυτά συσσωρεύονται στην συνείδηση του λαού. Η οργή σιγά σιγά φουντώνει μέσα στον λίβα του Αυγούστου. Είναι καλοκαίρι όμως και τα πράγματα είναι χαλαρά. Τον Σεπτέμβρη που θα ρθει το νέο χαράτσι, οι νέες απολύσεις και τα νέα μέτρα, θα ρθει και η έκρηξη. Μία έκρηξη που θα ναι χειρότερη από τις προηγούμενες. 
Οι δυνάμεις καταστολής το ξέρουν και ξεκίνησαν τα θερινά γυμνάσια στην Χαλκιδική. Μόνο που αυτή τη φορά βρήκαν τον ντόπιο πληθυσμό πιο άγριο και αντιδραστικό απ' όσο ήταν οι ηρωικοί κάτοικοι της Κερατέας. Χθες που βγήκαν οι άνθρωποι με τις καραμπίνες, οι ματατζήδες τρέχανε πάνω στα βουνά. Κι αυτό είναι μία πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει στην Αθήνα.
Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά. Και τα πράγματα θα ναι πιο άγρια...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου