Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Αντεργατικό και αντισυνταγματικό το μέτρο της εφεδρείας»



«Αντεργατικό και αντισυνταγματικό» χαρακτηρίζει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ο ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι η εφαρμογή του θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων.

«Η επαναφορά δε του θέματος της εργασιακής εφεδρείας για τους δημοσίους υπαλλήλους έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των αντικοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης που επιτίθεται με κάθε τρόπο στα δικαιώματα των εργαζομένων», επισημαίνει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.



Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επαναφορά της εφεδρείας σε συνδυασμό με τις «ισοπεδωτικές» μειώσεις των δαπανών και τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών «θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο την παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

«Αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι «το μνημόνιο δεν βγαίνει» και ότι αποτελεί ένα τεράστιο πρόγραμμα ύφεσης με διαλυτικές επιπτώσεις για την κοινωνία», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «η ακραία πολιτική λιτότητας επιφέρει περισσότερη λιτότητα» με αποτέλεσμα «καινούρια και περισσότερα μέτρα να είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου