Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΕΥΑΘ: Αντιδρά για τις μετακινήσεις αστυνομικών στον Έβρο



Την έντονη αντίδρασή της, για τη μετακίνηση – απόσπαση αστυνομικών στον Έβρο, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ).

Εκπρόσωποι της ένωσης, κατέθεσαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αίτηση ακύρωσης – αναστολής της διαταγής, με την οποία μετακινούνται άμεσα στα σύνορα 245 αστυνομικοί, μόνο από αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες του νομού Θεσσαλονίκης, σε αντίστοιχα της Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Ξάνθης.



Ταυτόχρονα, η ΕΑΥΘ καλεί, με ανακοίνωση που εξέδωσε, τα μέλη της να πάρουν μέρος στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, στην πόλη του Κιλκίς, με αίτημα να μη γίνουν οι αποσπάσεις αστυνομικών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η ΕΑΥΘ χαρακτηρίζει αιφνιδιαστική και άδικη τη μετακίνηση, συνολικά 1.881 αστυνομικών, σε περιοχές των ελληνοτουρκικών συνόρων, προκειμένου να αναχαιτιστεί η παράνομη είσοδος μεταναστών στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι «το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με αστυνομικά μέτρα, αλλά με μια πολιτική τολμηρή, μακροπρόθεσμη και αποφασιστική».

«Θα αποσπαστούν 245 αστυνομικοί, από τις υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, όταν οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό έχουν φθάσει στις 1.200 κενές θέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΑΥΘ , ενώ υπογραμμίζεται ότι με τις μαζικές αποσπάσεις θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η ασφάλεια και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου