Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Σε ύφεση η φωτιά στο Άγιο Όρος



Σε ύφεση παραμένει η φωτιά στο Άγιο Όρος, που κατακαίει για πέμπτη ημέρα χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Το σύνολο των χερσαίων δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίζει να βρίσκεται στην περιοχή, τόσο για τον έλεγχο των εστιών φωτιάς που εξακολουθούν να καίνε όσο και για την αποτροπή του ενδεχομένου αναζωπυρώσεων.


Σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ο καιρός, καθώς τα μεσάνυχτα άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς στην περιοχή. Μέχρι εκείνη την ώρα η κατάσταση εθεωρείτο κρίσιμη, αφού το πύρινο μέτωπο κατευθυνόταν προς τη Μονή Χιλανδαρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων, η πυρκαγιά κατέκαψε 40.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Η καταγραφή των ζημιών αναμένεται να ξεκινήσει αύριο.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μαρίτσα Ρόδου, ενώ σε εξέλιξη είναι φωτιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Λάκκα Σοφικού. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου