Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Μακρύς Γιαλός, ένα διχοτομημένο χωριό στην Κρήτη! (Ζήτω τα ξεφτέρια μας οι συστημικοί Έλληνες πολιτικοί)!!!


Οδηγίες και συμβουλές προς τους επισκέπτες του Μακρύ Γιαλού, του διχοτομημένου χωριού της Κρήτης, εξέδωσε η ομάδα ενότητας του χωριού


Τη χαρά ή τη δυστυχία να διοικείται από δύο δήμους έχει ο Μακρύς Γιαλός στην Κρήτη, όντας εδώ και μήνες διχοτομημένο χωριό.
Χαρακτηριστικό της μάλλον κωμικοτραγικής κατάστασης που ισχύει στην εν λόγω περιοχή είναι ότι τα σύνορα του δήμου Ιεράπετρας και του αντίστοιχου της Σητείας, στους οποίους έχει χωριστεί το χωριό, διακρίνονται από το χρώμα των πεζοδρομίων!
Η ομάδα ενότητας του Μακρύ Γιαλού πάντως, προκειμένου να διευκολύνει τους επισκέπτες έφτιαξε με μπόλικο χιούμορ μια λίστα με οδηγίες και συμβουλές, δίνοντας μια μικρή γεύση από το τι συμβαίνει στο παραθαλάσσιο αυτό μέρος της νότιας Κρήτης...
Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες
1. Ότι βρίσκονται σε μια διχοτομημένη περιοχή που σε αυτές τις δύσκολες εποχές έχει την τύχη να διοικείται όχι από έναν, αλλά από δύο δήμους! ! !
2. Ότι, αν επισκέπτονται τον Μακρύ Γιαλό για πρώτη φορά, θεωρείται απαραίτητη η χρήση τουριστικού χάρτη καθώς με έναν Μακρύ Γιαλό, Σητείας και έναν Μακρύ Γιαλό, Ιεράπετρας, μπορεί να χάσουν τον προσανατολισμό τους.
3. Ότι τα σύνορα του κάθε δήμου διακρίνονται από το χρώμα των πεζοδρομίων. Αν το πεζοδρόμιο είναι άσπρο βρίσκονται στο Δήμο Ιεράπετρας. Αν είναι γκρι βρίσκονται στο Δήμο Σητείας.
4. Ότι, οι κάτοικοι την περιοχή του Μακρύ Γιαλού έχουν καταρρίψει όλα τα ρεκόρ και διανύουν καθημερινά την απόσταση Σητεία-Ιεράπετρα και το αντίστροφο μόλις σε μερικά λεπτά ή ακόμα και σε μερικά δευτερόλεπτα. Και το ίδιο θα κάνουν και αυτοί.
5. Ότι, αν επισκεφτούν τον Μακρύ Γιαλό από την φθινοπωρινή περίοδο στην πλευρά της Ιεράπετρας συνιστάται να φέρουν μαζί τους βάρκα ή να βάλουν πτερύγια στα αυτοκίνητα τους ώστε να επιπλέουν στα παρκινγκ της περιοχής και στις λακκούβες.
6. Ότι , αν επισκεφτούν τον Μακρύ Γιαλό σε εορταστικές περιόδους, η περιοχή μετατρέπεται σε τσίρκο από τον παρδαλό διάκοσμο!!!
7. Ότι, αν θέλουν να εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους στους Δημάρχους της περιοχής μπορούν να τους βρουν μόνο στις πλησιέστερες εκκλησίες και στα πανηγύρια της περιοχής.
8. Ότι, αν βρεθούν στην παραλία και θελήσουν να πετάξουν τα απορρίμματά τους στους κάδους ανακύκλωσης που κάθε χρόνο υπήρχαν στο σημείο της γαλάζιας σημαίας, φέτος θα πρέπει να τους ψάξουν στα γειτονικά σπίτια και όχι στην παραλία, αφού οι αρμόδιοι φρόντισαν να τους κρύψουν στην αυλή ενός σπιτιού!! Μάλλον για να προστατεύσουν την αισθητική του τοπίου!
9. Και το σημαντικότερο! Ότι για τουαλέτες ΑΜΕΑ πρέπει να τρέξουν, να τρέξουν, να τρέξουν πολύ και γρήγορα, να διανύσουν περίπου 40 χιλιόμετρα για να φτάσουν στην παραλία της Σητείας ή στο ΒΑΙ. Το λένε ξεκάθαρα και οι οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στο χώρο της γαλάζιας σημαίας!
10. Τέλος, ας τονίσουμε ότι η περιοχή του Μακρύ Γιαλού προσφέρει το μοναδικό πλεονέκτημα να συνδυάζει ταυτόχρονα βουνό και θάλασσα. Για να το διαπιστώσουν αρκεί μια επίσκεψη στην παραλία όπου μαζί με το μπάνιο τους μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία της ορειβασίας σε ένα βουνό από χαλίκια!!!!!
Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου