Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Μέτρα για την ανακούφιση των πυρόπληκτων στη Χίο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ



Ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αποκατάστασης τα Χίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών προτείνει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές του νησιού.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, η καταστροφή που έχει συντελεστεί στο νησί μέχρι σήμερα «μπορεί να χαρακτηρισθεί βιβλική, με περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι σήμερα έχουν καεί περί τα 117.000 στρέμματα που αφορούν πευκοδάσος, ελιές και περί το 40% των μαστιχόδεντρων, ενώ σημαντική είναι και η καταστροφή στο ζωικό κεφάλαιο του νησιού και ολοκληρωτική η καταστροφή στη μελισσοκομία.

Η Κουμουνδρούρου κάνει επίσης λόγο για «πλήρη αποσυντονισμό» μεταξύ Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ στηλιτεύει την έλλειψη πρόληψης κατά των πυρκαγιών.

Τονίζει τέλος ότι απαιτούνται μέτρα ανακούφισης για τους φορολογούμενους πολίτες του νησιού, εξαίρεσή τους από τα «χαράτσια», «πάγωμα» δανείων προς τις τράπεζες, άμεση αποζημίωση των πληγέντων γεωργών , κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και μαστιχοπαραγωγών, έναρξη αντιπλημμυρικών μέτρων και επανεξέταση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου